Heart Beat 2 - noul album lansat de Andrei şi Adrian Tase

Andrei şi Adrian Tase au lansat Heart Beat 2, care vine la un an după primul album. Proaspăt ieşit din producţie, acesta vine cu 12 piese, printre ele fiind şi Corona Song, un cântec optimist şi plin de grijă. Albumul poate fi ascultat pe Youtube, la fel ca şi alte piese ale celor doi. Andrei Tase, născut în 1996, este licențiat al Academiei Naționale de Muzică „George Dima” din Cluj-Napoca, Interpretare Muzicală, Chitară Clasică, în prezent fiind masterand la aceeași instituție. Adrian Tase (născut în 1959) este un reputat medic cardiolog și conferențiar universitar în Pitești. Cei doi formează un duo bine sudat de aproape două decenii, iar parteneriatul lor muzical este unul prolific.

 


 Andrei Tase este un multiinstrumentist


Andrei şi-a arătat pasiunea pentru muzică încă din copilărie. A cântat cu tatăl său, Adrian, încă din primele zile de viață, ca și Amadeus cu Leopold Mozart, George cu Costache Enescu sau Chick cu Armando Corea. Dăruit cu auz absolut, perfecțiune ritmică, interplay, memorie muzicală, creativitate, Andrei a avut șansa de a lucra cu profesori excepționali din țară și străinătate. O primă formulă de duo a fost la balurile „Minimedicus” de la teatrul „Așchiuță” din Pitești, cu Andrei solist vocal acompaniat de Adrian la chitară. Actuala formulă de duo este „A&AT”, cu Andrei la voce și baterie, și Adrian la keyboards. Au susținut concerte la Pitești, Cluj, București, Sinaia, Rust (Austria), Sunny Beach (Bulgaria), Creta și Rodos (Grecia). Andrei a mai impresionat la Orlando-Florida ACC Convocation, Dubai, Liverpool, Singapore.    


Oficial, Andrei cântă la chitară clasică, fiind masterand în anul II la Academia Națională de Muzică „George Dima” din Cluj-Napoca. Face parte din Ansamblul de Chitare, dar și dintr-un trio cameral. În cadrul „Casei de Cultură a Studenților” din Cluj a cântat în combo-ul „Jump Jazz Band” și cu big-bandul „Gaio”. Are și un grup rock la Pitești. 


Este multiinstrumentist, având următoarele performanțe artistice la:
•    Chitară clasică: 3 concerte (dintre care Concertul pentru chitară și orchestră în Re major de Antonio Vivaldi pe scena Filarmonicii Pitești) și 33 de piese.
•    Pian clasic: Concertul nr. 21 pentru pian și orchestră „Elvira Madigan” de W. A. Mozart și câteva miniaturi.
•    Vocal: peste 500 piese din repertoriul pop, rock, jazz-rock.
•    Drums: ritmuri diverse și un solo Jack de Johnette.
•    Chitară bas: linii diverse, inclusiv de Jacco Pastorius.
•    Chitară electrică: numeroase riff-uri și solo-uri.
•    Keyboards: câteva piese.


Pentru a asculta piesele, tastați pe YouTube: A&AT sau Andrei Tase.

 

 Compoziții


2018 – „La mulți ani, România!”, imn pop-rock dedicat Centenarului Marii Uniri.
2019 – Albumul „HeartBeat 1”, cu 10 piese („Te vreau toată”, „Destine paralele”, „Până dimineață”, „Yesterday’s Dreams” etc.)
2020 – Albumul „HeartBeat 2”, cu 12 piese („Asistenta”, „Downtown Funky Girl”, „Rugă”, „Corona Song”, „România, Victorie!”, „Spring Drive” etc.) 


Sursa: saptamanalul ancheta