Harta scandalagiilor din Piteşti

De aproximativ două săptămâni încoace, polițiștii locali, însoțiți de mascații din cadrul instituției, bat în fiecare seară și în fiecare noapte cartierele din Pitești. Sute de reclamații, scrise sau telefonice, care au sesizat scandaluri sau alte forme de tulburare a liniştii şi ordinii au determinat conducerea Poliției Locale să ia măsuri extreme: „Și anul trecut am avut ceva de lucru cu ei, dar anul acesta de când a venit căldura parcă au înnebunit. Canicula și consumul de alcool i-au făcut să devină recalcitranți, violenți. Nu mai au teamă de nimic” - declară Valerică Nicolae, şeful Poliţiei Locale.

 

Războieni, Coremi și Trivale - cele mai multe descinderi

Conform conducerii Poliției Locale, grupuri de agenţi și mascați au descins în cartiere seara și noaptea pentru anihilarea grupurilor de cartier care fac scandal și deranjează ordinea publică. Dacă este să ne luăm după numărul descinderilor, cartierele Războieni și Trivale, precum și zona blocului Coremi sunt cele mai frecventate de oamenii legii. Aici au fost date amenzi în valoare totală de aproape 100 de milioane de lei, pentru scandal, consum de alcool, distrugere a bunurilor publice. Mai precis, oamenii legii i-au găsit pe băieții de cartier în grupuri de 4 sau 5 persoane, adunați în diferite locuri, bine afumaţi şi cu sămânță de scandal. Fie s-au încăierat între ei, fie s-au luat de oameni, fie au făcut grătare la ușa blocului cu muzica dată la maximum. Pentru toate aceste comportamente deviante, petrecăreții au fost sancționați.

 

Luați cu duba și din Găvana, Prundu și zona Bowling

Scandalagii cu creierele încinse de caniculă și alcool au fost ridicați și amendați de polițiști și din cartierele Găvana și Prundu, dar și din zona Bowling. Și aici au fost găsiți băieți de cartier tatuați, care trag pe nas sau la măsea la fel de des cum trag de fiare şi care s-au crezut ditamai războinicii. Numai că după ce s-au războit cu vecinii au devenit țintă pentru mascați, care i-au luat pe sus, pe cei mai recalcitranți dintre ei ducându-i la secțiile de poliție de care aparţin.

 

„Avem echipaje care acționează non-stop cu mascații pe timpul verii!”

Pentru a nu exista niciun fel de probleme, iar cetățenii de bun-simţ să nu fie nevoiți să suporte apucăturile găştilor de cartier, conducerea Poliției Locale a decis formarea unor echipaje care să fie în permanență, pe timpul verii, gata de intervenţii: „Deja am identificat locurile unde-și fac veacul aceste personaje și vom acționa ca atare. Avem echipaje mixte formate din polițiști și mascați ai Poliției Locale care sunt pregătiți să intervină pentru menținerea ordinii publice în orice moment”, a precizat directorul Poliției Locale, Valerică Nicolae.

 

Sursa:Saptamanalul Ancheta