Halep - Keys, 6-3 în setul decisiv.

Pe Halep a avut un duel complicat cu Madison Keys. Campioana turneului pe iarbă de la Birmingham a intrat recent în Top 10 şi şi-a asigurat calificarea în optimi, după ce a eliminat-o pe Alize Cornet.

Singura româncă rămasă în turneul de simplu de la Wimbledon, Simona Halep a mai întâlnit-o de două ori pe Madison Keys până acum. A învins-o la Roma şi a pierdut în faţa ei la Sydney. Ambele meciuri s-au disputat în 2014.

Primul set s-a dovedit a fi unul echilibrat, cele două sportive reuşind să-şi câştige serviciul până la scorul de 4-4. La acest scor, Simona a reuşit un break, lobând-o pe Keys după un schimb lung de mingi. Imediat, însă, jucătoarea din SUA a reuşit să câştige pe seriviciul Simonei, iar, în cele din urmă, setul a ajuns la tiebreak. În final, Keys şi-a trecut în cont setul, scor 7-6.

Setul doi a debutat cu un break al jucătoarei din SUA, scorul ajungând chiar la 2-0 pentru Keys, dar Simona Halep a reuşit să revină şi să egaleze la 2. Apoi, a început o serie de game-uri în care cele două jucătoare nu au făcut greşeli la serviciu, până la scorul de 5-4. Simona a reuşit break-ul în ultimul game şi a egalat situaţia la seturi, scor 1-1.

În setul decisiv, ca urmare a unor probleme musculare a lui Keys, Simona a reuşit un break la scorul de 3-2 în favoarea sa, şi a completat seria cu un game câştigat pe propriul serviciu ducând scorul la 5-2. În final, după un game câştigat de Keys, Halep s-a impus, scor 6-3, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.