Haine și parfumuri contrafăcute - vândute online!

Vinerea trecută, polițiștii argeșeni au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județele Argeș, Ialomița și Dâmbovița, la locuințele unor persoane bănuite de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.  În urma descinderilor, au fost descoperite și ridicate peste 600 de recipiente de parfum, tip tester, precum și peste 7.500 de articole vestimentare, constând în tricouri, pantaloni, veste, bluze,  geci, costume de trening, precum și lenjerie intimă, șosete, dar și accesorii precum genți de mână și portofele, toate purtând însemnele unor mărci recunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

CITEȘTE ȘI ... NEWS ALERT! Euro atinge un nou maxim istoric

Acțiunea s-a încheiat cu reținerea a doi argeșeni din Topoloveni, în vârstă de 31 și 24 de ani, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar.

CITEȘTE ȘI ... O veste foarte bună pentru fani: Renault Arkana vine în Europa!


Astăzi, verificările oamenilor legii au continuat în București. Cele 5 percheziții au fost realizate la locuințele a două persoane bănuite de contrafacerea unei mărci și punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Produsele ar fi fost achiziționate de la doi bărbați de 40, respectiv 32 de ani,  ambii din București, care ar fi contrafăcut, prin tipărire la cald, cu ajutorul unor imprimante performante, diverse articole vestimentare cu emblema unor mărci consacrate.

Prejudiciul estimat, în prima fază a cercetărilor, este de aproximativ 750.000 de lei, urmând ca valoarea exactă a acestuia să fie comunicată de titularii mărcilor înregistrate.