Guvernul vrea să stopeze abandonul şcolar cu un nou program

Copiii care provin din familii defavorizate vor fi sprijiniţi de stat să continue studiile şi să înveţe mai bine! Guvernul pregăteşte un program pilot menit să reducă abandonul şcolar.  Proiectul "Şcoala după şcoală" se adresează elevilor de până în clasa a patra care provin din medii dezavantajate. Pentru fiecare elev înscris, Ministerul Educaţiei ar urma să aloce 200 de lei în plus la bugetul acordat şcolilor. 

CITEȘTE ȘI ... Patronul de la Yaky a primit premiul „nesimţitul anului” de la managerul Smart Languages

Copiii care au dificultăţi de învăţare vor primi un spirjin suplimentar şi, în plus, îşi vor face temele supravegheaţi de profesor. Însă programul nu presupune doar asta ci şi activităţi recreative.

Este un program pilot ce ar urma să înceapă din septembrie 2020. "O măsură binevenită", spun părinţii şi deopotrivă profesorii. Aceste programe se desfăşoară în prezent în mai multe şcoli din ţară.

CITEȘTE ȘI ... (video) Emanuel Soare: Cetățeanul infectat cu coronavirus nu va fi adus în țară


În acest moment, în România, rata de părăsire timpurie a şcolii rămâne la cote alarmante cu toate că procentul a scăzut în ultimii ani. în 2018 a fost de 16%, însă aceasta este o medie pentru că în mediul rural este de peste 25%. 

Până în 2020, România ar fi trebuit să scadă această rată până la 11%.

CITEȘTE ȘI ... Liceu din Pitești - închis din cauza gripei!

Măsuri precum "Şcoala după şcoală" sau "masa calda" şi-au dovedit eficienţa în a preveni părăsirea şcolii, atât în România cât şi în alte state care le-au aplicat.

Guvernul motivează importanţa acestui program spunând că adaugă ani de școală. Iar orice an în plus la educația unui copil înseamnă scăderea cu 8,2% a investițiilor în Sănătate, scăderea cu 8% a șomajului și creșterea cu 9,8% a veniturilor la înaintarea în vârstă. 

Sursa: observator.tv