Ludovic Orban și miniștrii testați la Parlament - Rezultat negativ

Situație fără precedent în Guvernul României!

UPDATE, ora 23:00

Rezultatele premierului Ludovic Orban și miniștrilor testați , astăzi, în Parlament pentru noul coronavirus au fost negative.

Lista miniștrilor testați:

Victor Costache
Raluca Turcan
Nicolae Ciucă
Florin Cîțu
Virgil Popescu
Adrian Oros
Marcel Boloș
Marcel Vela
Ionuț Stroe
Costel Alexe
Bogdan Gheorghiu
Ion Ștefan

ministrul interimar al muncii, Violeta Alexandru

 

Ministrul justiției și ministrul de externe nu au fost nici ei la Parlament, la ședința liberalilor, iar pentru ceilalți miniștri probele sunt încă în prelucrare.

 

 

Reprezentanții PNL vor intrat în izolare la domiciliu pentru o perioadă de două săptămâni după ce unul dintre senatori,Vergil Chițac, a fost diagnosticat cu COVID-19. Vergil Chițac a participat, luni, la ședința Senatului, iar săptămâna trecută acesta a fost prezent la Adunarea parlamentară a NATO, acolo unde ar fi fost două cazuri de infectare.

Senatorul constănțean Vergil Chițac, 57 ani, și soția acestuia au fost depistați pozitiv cu coronavirus în cursul zilei de vineri.
Sunt infectați și asistentul personal al senatorului, dar și fiul lui. În prezent, toți se află în izolare la domiciliu și urmează să fie transportați la Spitalul județean Constanța.

CITEȘTE ȘI ... Măsuri luate de supermarketuri! Anunțul Kaufland și Auchan

 Premierul Orban a precizat că va sta în autoizolare la Vila Lac 1 și că nu va merge la consultări, comunicându-i astfel și președintelelui Klaus Iohannis. În acest caz este absolut necesară o ancheta epidemiologică, iar parlamentarii și mai ales senatorii să nu intre în contact cu nimeni, au fost precizările lui Ludovic Orban.

"Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid.

Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu.

Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze.

Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate.

Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii.

Pentru membrii BEx am cerut să li se preleveze probe, după prelevare, toți se vor izola la domiciliu.

Miniștrii trebuie să rămână în funcțiune pentru a lua decizii și pentru a apăra sănătatea cetățenilor", a spus Orban.

 

Orban: Indiferent de diagnostic, eu îmi îndeplinesc sarcinile


Premierul a ținut să precizeze că indiferent de diagnostic, acesta își va execita atribuțiile,utilizându-se un soft prin care ședințele de Guvern să fie organizate online.

 

Consultări prin teleconferință pentru premier!

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că desemnarea unui nou premier se va face prin videoconferință.


„Având în vedere situația actuală, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru, prin sistem de teleconferință”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

 

 

5 echipe ale DSP - în Parlament

Cinci echipe ale Direcției de Sănătate Publică merg în Parlament pentru a vedea dacă parlamentarul depistat cu COVID-19 a infectat și alte persoane.
În plus, au fost solicitate 150 de teste pentru membrii BEx și pentru jurnaliști. Menționam că nicio persoană nu va ieși din Parlament până când nu se vor efectua testele.

 

Senatorul Vergil Chițac s-a întâlnit cu sute de femei musulmane de 8 martie

Senatorul PNL Vergil Chițac, primul parlamentar depistat cu COVID-19, s-a întâlnit pe 8 martie cu 400 de femei musulmane.

Acesta este mesajul postat, joi, pe pagina personală de Facebook:

„Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent.”
 

 

Bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus ajunge la 70


Grupul de Comunicare Strategică anunță că bilanțul național al infecțiilor cu noul coronavirus ajunge la 70 de persoane.

În județul Argeș, la acest moment, sunt 54 de persoane în carantină și 226 în autoizolare.

 

 


Știre în curs de actualizare