Guvernul cere angajarea tinerilor dezavantajați în instituțiile publice locale!

Guvernul a anunțat printr-un comunicat că o anumită categorie de tineri va avea șansa de a se angaja în instituțiile publice locale, scopul fiind integrarea pe piața muncii și sprijinirea acestora pentru a căpăta experiență, competențe și abilități care vor putea fi valorificate ulterior în mediul privat.

CITEȘTE ȘI ... Nereguli în urma verificărilor medicilor de familie din Argeș! Copii nevaccinaţi și ...

Sunt vizați tinerii cu vârsta între 16 și 26 ani care nu au o vechime în muncă mai mare de 12 luni, care fie se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acesta, fie au cel puțin un copil în întreţinere.

Este vorba despre un program de tip "Pasarela", prin care locurile de muncă din sectorul public pot fi oferite temporar tinerilor dezavantajaţi, pentru a dobândi "abilităţi transferabile" în joburile din sectorul privat, o măsură prevăzută în Programul de Guvernare, la secțiunea ”Șanse reale pentru tineri”.

CITEȘTE ȘI ...  Ești fan GAME OF THRONES? Veste proastă despre ultimul sezon!

Astfel, un procent de 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din instituțiile publice va fi atribuit, în mod exclusiv, tinerilor dezavantajați, pentru o perioadă de 24 de luni, cu condiția ca acestea să fie vacante. La finalul celor 24 de luni, contractul individual de muncă încetează de drept, iar postul va putea fi ocupat de o altă persoană aflată într-o situație similară.

Măsura, inițiată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, este prevăzută într-un proiect de lege aprobat de Guvern, în contextul în care integrarea tinerilor dezvantajați pe piața muncii depinde în mod fundamental de existența unor locuri de muncă adecvate necesităților lor.