Guvernul ar putea fi obligat să dubleze alocațiile!

Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile au fost mărite cu 20% de la 1 august a fost respinsă în urmă cu scurt timp! Președintele Klaus Iohannis poate promulga acestă lege de respingere!

Dacă legea de respingere a Ordonanței de Urgență este promulgată de președintele Klaus Iohannis, intră în vigoare legea inițială prin care alocațiile au fost dublate! Proiectul de respingere a trecut cu 166 de voturi "pentru", 63 "împotrivă" iar 29 de deputați s-au abținut.

Această lege poate fi contestată la CCR sau retrimisă în Parlament. Guvernul ar putea fi obligat să dubleze alocațiile

Liberalii se plâng că nu au bani pentru o majorare atât de consistentă. Comisia de muncă a Camerei Deputaților a dat, marți, raport de respingere Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG) 123/2020, prin care alocațiile copiilor au fost majorate cu 20%, începând cu 1 august, în loc să fie dublate. Actul normativ, respins și de Senat săptămâna trecută, a intrat la votul final și a fost respins.

Pe data de 1 august, Ordonanţa privind creşterea alocaţiilor pentru copii a fost publicată în Monitorul Oficial. Potrivit acesteia, începând din luna septembrie, alocaţiile copiilor vor creşte cu 20%, după cum urmează:

- De la 156 lei la 185 lei pentru copiii între 2 şi 18 ani

- De la 311 lei la 369 lei pentru copiii între 0 şi 2 ani.

Alocațiile ar putea fi dublate abia la 1 iulie 2022. Copiii vor primi alocaţii până la finalul lui 2022 după cum urmează:

- 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap
- 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.


Sursa: antena3.ro