Guvernul a semnat contractul de infrastructură pentru o secțiune din autostrada Sibiu – Pitești

Duminică, 14 aprilie, a avut loc ceremonia de semnare a 3 contracte de infrastructură, ceremonie la care au participat premierul Viorica Dăncilă și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Este vorba despre contractele de infrastructură pentru Autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea 1 Sibiu-Boiţa, lotul 3 al Autostrăzii de centură a municipiului Bucureşti, secţiunea Sud, dar și contractul  privind furnizarea sistemului de siguranţă şi automatizarea traficului pentru Magistrala 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei-Eroilor.

CITEȘTE ȘI ... Bani mai mulți pentru bugetari! Modificări la Legea Salarizării

În ceea ce privește Autostrada Sibiu-Pitești, premierul a specificat că va fi urmărită cu strictețe respectarea termenelor pentru finalizarea la timp a investițiilor, având în vedere că reprezintă unul din proiectele majore de infrastructură rutieră ce va asigura conexiunea cu reţeaua TEN-T, respectiv Coridorul IV Paneuropean.

„Acest Guvern a luat măsurile necesare pentru a face posibilă semnarea contractului şi începerea lucrărilor şi mă refer aici la asigurarea resurselor financiare, atât din fonduri europene, cât şi naţionale, obţinerea acordului de mediu, precum şi la actualizarea indicatorilor tehnico-economici care să răspundă realităţii din teren”a declarat Viorica Dăncilă.

Reamintim că autostrada Sibiu-Pitești este așteptată, de foarte multă vreme, de mari companii din România, dar și de cetățenii țării:  „Semnarea contractului pentru sectiunea Sibiu – Boiţa din Autostrada Sibiu – Pitesti, este primul pas concret facut în ultimii 10 ani pentru începerea lucrarilor la prima autostrada din Romania care trece munții”, a completat prim-ministrul.

Porr Construct, firma cu care a fost semnat contractul, va avea la dispoziție un an pentru proiectare și 3 ani pentru execuție. De asemenea, constructorul și-a asumat o garanție a lucrărilor de 10 ani.