Grupul Renault are un nou director! Ce se va întâmpla cu Ghosn

Boardul Renault l-a numit temporar pe Thierry Bollore, director de operaţiuni, la conducerea companiei, în locul lui Carlos Ghosn, aflat în „incapacitate temporară” de a-şi exercita funcţiile de CEO şi preşedinte, informează BBC.

Boardul a precizat că Ghosn îşi menţine funcţiile în companie, dar Bollore va conduce compania cu acelaşi puteri şi drepturi ca Ghosn.

Carlos Ghosn, care era şi preşedinte al Nissan şi Mitsubishi Motors şi care conducea şi o alianţă a celor trei companii, a fost arestat luni în Japonia, procurorii anunţând că şi-a subevaluat veniturile obţinute din administrarea Nissan cu 44 de milioane de dolari, în ultimii cinci ani. Ghosn este apreciat pentru faptul a redresat Nissan, aflat la un moment dat în pragul falimentului.

 
Boardul Renault a declarat că nu este în măsură să comenteze, în această etapă a anchetei, acuzaţiile şi dovezile autorităţilor judiciare japoneze.

Numirea lui Bollore este în măsură să păstreze interesele grupului şi continuitatea operaţiunilor, au mai arătat membrii boardului.

Marţi, ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire a declarat că Carlos Ghosn nu ar trebui să rămână la conducerea Renault după arestarea sa în Japonia. Statul francez deţine 15% din acţiunile Renault.

BBC precizează că şi Nissan şi Mitsubishi se pregătesc să îl înlocuiască pe Ghosn din funcţii.