UPDATE: Grupare specializată în acte de terorism - 2 minori reținuți!

UPDATE, 5 iunie, ora 12:15

Poliţiştii şi procurorii piteșteni, dar și cei ai structurilor din Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ au acţionat, ieri, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în acte de terorism. Conform anchetei, suspecţii au făcut ameninţări false cu bombă la Aeroportul Henri Coandă şi lau reclamat fapte nereale la mai multe secţii de poliţie din Bucureşti.

Procurorii DIICOT au precizat că, după administrarea probatoriului, doi minori, ambii de 15 ani, din Bucuresti, respectiv Buzău, au fost reținuți pentru 24 de ore.
 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Pitești, au acționat în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Neamţ, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracționale cu preocupări specifice activităţii de terorism.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitești, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ, au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte și înscrisuri, precum şi punere în executare a unor mandate de aducere în cadrul unui dosar de terorism.

Potrivit cercetărilor s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, 9 persoane din județele Dâmbovița, Neamț, Buzău, Constanța și din București, ar fi mai inițiat apeluri având ca scop amenințarea și intimidarea populației, prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic.

O persoană ar fi apelat telefonic autoritățile și le-ar fi informat despre faptul că ar avea asupra sa o bombă, pe care intenționează să o detoneze în incinta unui aeroport din București.

Oamenii legii au fost ridicate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri.

Totodată persoanele în cauză au fost conduse la audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

La acțiune au participat și jandarmi din Buzău, Dâmbovița și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis-Constanța.