Groupe Renault Romania: Management nou la Global Business Servicess și Resurse Umane

Unul dintre cei mai mari angajatori din România are un nou director de Resurse Umane. 

Reprezentanții Groupe Renault Romania anunță printr-un comunicat de presă faptul că, Simona Adelina Popovici preia conducerea echipelor de resurse umane de la Dana Oprișan, care devine director al direcției Global Business Services România.

Astfel că Dana Oprișan va coordona direcția Global Business Services (centru Suport pentru Logistică și Supply Chain, Market Intelligence, Servicii Client, Achiziții și Financiar), care contribuie, din România, la eficientizarea fluxului de operațiuni la nivel mondial al grupului. 

Dana Oprișan și Simona Adelina Popovici vor face parte din comitetul de management de țară al companiei.

Din 2006, Dana Oprișan a ocupat poziția de director Resurse Umane al centrului de Inginerie, Renault Technologie Roumanie. Ulterior, este expatriată în Franța pentru a coordona un proiect de eficientizare a proceselor de resurse umane la nivel mondial.  Din 2013 a preluat conducerea echipelor de Resurse Umane ale Groupe Renault România.

Absolventă a facultății de Automatică şi Calculatoare, cu o experiență de peste 25 de ani în resurse umane, Dana Oprișan a fost director Resurse umane la Rolem Codlea (parte a grupului Draexlmaier), Sanex Cluj, Scop Computers, şi manager de resurse umane la Mobilrom (Orange România) şi Abela Rocas. În 2019, Groupe Renault România a fost desemnat Cel mai mare mare angajator din Economie într-un top realizat de Capital Media Production, iar HR Club i-a acordat premiul pentru proiectul Digital Employee Experience GRR – DEX la categoria Strategie Resurse Umane. 

Înainte de a se alătura Groupe Renault România, Simona Adelina Popovici a fost director de Resurse Umane la KMG International România, cu o coordonare globală pentru 17 țări. A  avut un parcurs internațional variat în cadrul Coca-Cola Hellenic Bottling Company, având roluri de conducere la nivel de grup în Dezvoltarea Organizațională, Recompensare și Partener Global de business. A fost director Resurse umane pentru România și Moldova la Coca-Cola HBC și Vodafone România. Înainte de a lucra în multinaționale, a fost consultant pentru companii și instituții internaționale ca USAID, World Bank și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

A absolvit universitatea Politehnica din București (facultatea de Inginerie Economică și Managementul Mediului) și un program MBA la Universitatea din Ottawa (Canada) – Școala de Studii Economice și Academia de Studii Economice.

Este membru expert certificat al Corpului Profesional pentru dezvoltarea Resurselor Umane și a Oamenilor (CIPD) și a primit diverse premii internaționale, cele mai recente fiind: European HR Challenge, pentru mediul de lucru multigenerațional, oferit de Success Factors, și Premiul de Excelență pentru contribuția de excepție în Resurse Umane, din partea Great People Inside. 

GROUPE RENAULT ROMÂNIA

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional.

Groupe Renault integrează în România toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2018,  Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro.

Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault.

Cei 17 400 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.