Elevi de clasa I - trimiși acasă din cauza gripei!

UPDATE, 18 februarie:


Inspectoratul Școlar Județean anunță suspendarea cursurilor, astăzi și mâine, la clasa I (o singură clasă) din cadrul Liceului Tehnologic Topoloveni.

Situația îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute și numărul mare de elevi lipsă, i-au determinat pe reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș să propună această variantă.

 

UPDATE,12 februarie:

Inspectoratul Școlar Județean Argeș anunță suspendarea cursurilor în zilele de 13 și 14 februarie în Școala Gimnazială ,,Adrian Păunescu” din Pitești, la o clasă I și la o clasă a III-a.

Cursuri suspendate, mâine și poimâine, din cauza virusului gripal, în unități de învățământ din Argeș. În cazul a două școli din Pitești, este vorba de câteva clase în cadrul cărora s-a luat această măsură.

Inspectoratul Școlar Județean Argeș anunță că în zilele de 6-7 februarie, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Argeș, cursurile vor fi suspendate astfel:

- Școala Gimnazială ,,Adrian Păunescu” din Pitești, la o clasă pregătitoare și la o clasă a II-a;
- Școala Gimnazială ,,Ion Minulescu” din Pitești, la o clasă a II-a;
- Grădinița cu Program Prelungit Boteni.

 

Medicii recomandă populației să aplice cu rigurozitate recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal, astfel:
- evitarea contactului cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie;
- evitarea aglomerărilor de persoane în spații închise;
- purtarea măștilor de unică folosință (cu acoperirea gurii și nasului);
- consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
- izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
- igiena respiratorie și eticheta de tuse (tehnica de tuse și strănut cu utilizarea de batiste nazale de unică folosință, cu poziționarea la minimum un metru față de celelalte persoane, urmată de igiena mâinilor);
- vaccinarea antigripală.