Gripă în Argeș: Noi cazuri confirmate!

Până la data de 8 februarie, în județul Argeș au fost confirmate 84 de cazuri de gripă la nivelul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Dintre cei afectați, 33 sunt adulți și 51 sunt copii, fiind recoltate 121 de probe.

Totodată, la Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 65 de pacienți cu afecțiuni respiratorii.

„În cadrul celor două unități sanitare, activitatea medicală se desfășoară fără disfuncționaltăți, pacienții beneficiind de îngrijire și asistență de specialitate conform protocoalelor stabilite de Ministerul Sănătății”, anunță Consiliul Județean Argeș.

În vederea prevenirii transmiterii virozelor respiratorii/gripei asociate asistenței medicale, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate:

• accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;
• în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;
• în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.