Gripa în Argeș: Încă o școală din Pitești suspendă cursurile

Încă o unitate de învățământ din Pitești suspendă cursurile din cauza virusului gripal. Este vorba de Școala Gimnazială ,,Alexandru Davila”. Având în vedere numeroasele cazuri de îmbolnăviri prin infecții respiratorii acute și gripă, dar și a efectivelor de elevi absenți, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Argeș, s-a decis suspendarea cursurilor în zilele de 3 și 4 februarie 2020.

Orele vor fi recuperate până la finalul semestrului.

CITEȘTE ȘI ... Anunț de la DSP Argeș: 65 de copii au fost diagnosticați cu gripă

 

Reamintim alte 4 unități de învățământ din Argeș au fost închise, săptămâna trecută, din cauza gripei: Școala Gimnazială ,,Nanu Muscel” Câmpulung, Școala Gimnazială ,,Oprea Iorgulescu” Câmpulung, Școala Gimnazială Podu-Dâmboviței - suspendare cursuri zilele, Școala Gimnazială ,,I. L. Caragiale” Pitești.


 

Medicii recomandă populației să aplice cu rigurozitate recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal, astfel:
- evitarea contactului cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie;
- evitarea aglomerărilor de persoane în spații închise;
- purtarea măștilor de unică folosință (cu acoperirea gurii și nasului);
- consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
- izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
- igiena respiratorie și eticheta de tuse (tehnica de tuse și strănut cu utilizarea de batiste nazale de unică folosință, cu poziționarea la minimum un metru față de celelalte persoane, urmată de igiena mâinilor);
- vaccinarea antigripală.