DSP anunță: Bărbatul răpus de gripă fusese...

UPDATE, 23 ianurie, ora 15:00

Ca urmare a unui comunicat de revenire al DSP Argeș, instituția anunță că piteșteanul, în vârstă de 78 de ani, la care s-a confirmat virusul gripal B fusese vaccinat, conform fișei de deces. Totodată, bărbatul suferea și de alte afecțiuni grave.

UPDATE, 23 ianuarie 2020:

Direcția de Sănătate Publică Argeș anunță că în județul Argeș au fost confirmate 61 de cazuri de gripă, din care 57  cu virus gripal B, două cu virus gripal AH3 și două cu virus gripal AH1.

Vorbim de 56 de copii și 5 adulți. Tot Directia de Sanatate Publica-Arges anunță înregistrarea primului deces la un barbat  de 78 de ani  din Pitesti  avand conditii medicale preexistente, confirmat cu virusul gripal tip  B , nevaccinat antigripal.

 

Direcția de Sănătate Publică Argeș anunță că în județul Argeș au fost confirmate 36 de cazuri de gripă de la începutul sezonului gripal. Este vorba de 35 de cazuri cu virusul gripal B și un caz cu virusul gripal AH3.

Dintre cele 36 de cazuri unul singur este adult (o femeie de 39 de ani), restul fiind copii cu vârste între 1 an și 14 ani. Potrivit DSP Argeș, niciunul dintre pacienți nu a fost vaccinat antigripal.

Ministerul Sanatatii recomandă populației să aplice cu rigurozitate recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal, astfel:
- evitarea contactului cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie;
- evitarea aglomerărilor de persoane în spații închise;
- purtarea măștilor de unică folosință (cu acoperirea gurii și nasului);
- consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
- izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
- igiena respiratorie și eticheta de tuse (tehnica de tuse și strănut cu utilizarea de batiste nazale de unică folosință, cu poziționarea la minimum un metru față de celelalte persoane, urmată de igiena mâinilor);
- vaccinarea antigripală.