Gripa în Argeș - Anunț de ultimă oră!

Direcția de Sănătate Publică Argeș anunță prezența virusul gripal B. În prezent sunt confirmate cinci cazuri de gripă. Vorbim de 5 copii, cu vârste între 5 ani și 12 ani, nevaccinati antigripal.

CITEȘTE ȘI ... Zile libere la început de an! O nouă minivacanță ...

DSP Argeș transmite următorul mesaj: ”Revenim asupra importantei vaccinarii antigripale ca principal mijloc de preventie a imbolnavirii si respectarea regulilor de igiena personala ca masura de baza in prevenirea raspandirii infectiilor respiratorii. 

Se recomanda, de asemenea, imbracaminte adecvata  temperaturilor de afara, evitarea aglomeratiilor, aerisirea zilnica a incaperilor, izolarea la domiciliu in cazul in care prezentati simptome specifice unei infectii respiratorii si adresarea catre medic pentru prescrierea tratamentului adecvat, evitandu-se automedicatia.”

CITEȘTE ȘI ... Argeşul - pe locul 3 la afacerile cu lemn

Ministerul Sanatatii recomandă populației să aplice cu rigurozitate recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal, astfel:
- evitarea contactului cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie;
- evitarea aglomerărilor de persoane în spații închise;
- purtarea măștilor de unică folosință (cu acoperirea gurii și nasului);
- consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
- izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
- igiena respiratorie și eticheta de tuse (tehnica de tuse și strănut cu utilizarea de batiste nazale de unică folosință, cu poziționarea la minimum un metru față de celelalte persoane, urmată de igiena mâinilor);
- vaccinarea antigripală.