VA FI GREVĂ ÎN SPITALE! S-au stabilit şi proteste premergătoare!

VA FI GREVĂ ÎN SPITALE! S-au stabilit şi proteste premergătoare! Nemulțumirile angajaților sunt legate de salarii.

Legea salarizării unitare ridică probleme în sistemul sanitar. Membrii sindicatului „Sanitas” au anunțat că pe data de 31 octombrie va fi grevă generală în spitale, dacă autoritățile nu vor găsi o soluție. Nemulțumirile angajaților sunt legate de salarii.
Federația are peste 110.000 de membri, angajați care lucrează în sistemul sanitar din România.

Președintele Sanitas,Leonard Bărăscu,a precizat că Sanitas și-a stabilit un calendar de măsuri și proteste premergătoare grevei din 31 octombrie. Conform acestui calendar, în fiecare zi de marți va fi organizată câte o acțiune denumită generic "O marți a Sanitas".

"Începând de astăzi, Consiliul Național a hotărât să începem strângerea de semnături în întreaga țară pentru a putea declanșa conflictul de muncă. Astfel, pe 20 septembrie vom picheta Ministerul Muncii cu peste 200 de oameni, pe 27 septembrie vom picheta Ministerul Finanțelor Publice tot cu 200 de oameni, iar pe 4 octombrie vom picheta Ministerul Sănătății cu peste 200 de oameni", a spus Leonard Bărăscu.

"Pe 12 octombrie avem o grevă japoneză cu purtarea de banderole, iar în data de 19 octombrie vom avea o grevă de avertisment cu încetarea activității timp de două ore, dimineața între orele 8:00 — 10:,00", a mai spus președintele Sanitas.

Acesta a ținut să transmită însă un mesaj pacienților că pe timpul grevei de avertisment vor putea fi tratați "chiar mai bine decât în alte zile" și că nu trebuie să-și facă probleme.

CITEȘTE ȘI ... ZIUA EUROPEANĂ DE PRIM AJUTOR!

Ministrul Vlad Voiculescu a anunțat, săptămâna trecută, după discuții cu sindicaliștii din Sănătate că vor fi luate o serie de măsuri pentru asistentele medicale, personalul TESA și personalul ministerului Sănătății. Astfel, ministrul a anunțat că în octombrie va avea loc o rectificare bugetară pentru acești angajați.