Grevă de amploare la CFR! Activitatea este întreruptă și la Pitești

Update


În urma sedinței de urgență, care a fost organizată la Ministerul Transporturilor, a fost semnat și contractul de mentenanță, astfel că sindicaliștii au anunțat că renunță la grevă.

″Începând cu ora 12:00, s-a reluat activitatea de reparaţii din SCRL în toate secţiile. Contractul de mentenanţă a fost semnat. Traficul ar trebui să se normalizeze în cursul zilei de astăzi (joi, n.r.). Nu vor fi probleme, toate locomotivele care sunt în secţii vor fi reparate, ca să nu fie probleme pe partea de asigurare de material rulant de tracţiune”, a precizat directorul Societăţii Comerciale Reparaţii Locomotive, Cristian Coconaşu, potrivit Agerpres.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Sindicatului Naţional Solidaritatea 2012, Ionel Savin, a confirmat că angajaţii SCRL au încetat greva, după ce compania CFR Călători a semnat contractul de mentenanţă cu SCRL.

“S-a semnat contractul de mentenanţă cu CFR Călători, iar începând cu ora 12:00 s-a reluat lucrul în toate secţiile SCRL”, a precizat, pentru AGERPRES, prim vicepreşedintele Sindicatului Naţional Solidaritatea 2012.


 

Grevă amplă la CFR în această dimineață. Cel puțin 19 trenuri au fost anulate din cauza unor muncitori care se ocupă de mentenanță pentru locomotive. Activitatea este întreruptă în mai multe județe din țară. Este vorba despre depourile din București, Cluj, Iași, Brașov, Galați, Satu Mare, Timișoara, Arad, Ploiești, Pitești, Sibiu. De asemenea, potrivit primelor informații, 1.300 de oameni protestează. 

Aceștia au intrat în grevă din cauza că  CFR Călători a refuzat să încheie un nou contract de mentenanță cu compania la care lucrează.

Contractul dintre CFR Călători și SCRL a expirat pe 31 decembrie anul trecut. CFR Călători a decis să-și înființeze propriile companii de revizie pentru locomotive, iar sindicaliștii SCRL acuză că acest lucru ar duce la falimentul companiei.