Greva carburanților. Șoferii piteșteni au protestat

UPDATE

Ieri, mai mulți șoferi piteșteni s-au strâns în zona Stadionului Nicolae Dobrin pentru a își manifesta nemulțumirile față de prețul actual al carburanților. În acest sens, conducătorii auto au parcurs în semn de protest un traseu stabilit unde s-a mers în coloană pe prima bandă și cu avariile pornite. Pe pagina de Facebook a eveninentului, mai mulți șoferi dezaprobă această formă de protest, susținând că mai mult este încurajat consumul de carburant .

Traseul parcus de șoferi este următorul:

Stadion -> Giratoriu Vama -> zona centrală -> Giratoriu Bascov -> Centru -> urcare spre Trivale -> Stadion -> apoi spre Muzeu -> Davila -> Calea Bucuresti - > Peco Petrom.  Traficul nu a fost îngreunat. Unul dintre protestatri a plătit "grei" ( n. red monezi) consumul de carburant dintr-o stație Peco, în semn de nemulțumire.

România se practică printre cele mai mari preţuri la carburanţi din Uniunea Europeană, deşi la venituri suntem printre ultimii. În mai puţin de un an, preţul benzinei, de exemplu, a crescut de la circa 4,80 lei pe litru la aproape 6 lei.

CITEȘTE ȘI ... Noutate WhatsApp: mod conferinţă pentru apeluri video şi voce!

Astfel, în multe orașe din țară se organizează acțiunea sub motto-ul  "Greva carburanţilor - de pe 15 pe 30 iunie nu alimentăm!". Inițiatorii speră  la o reacţie a autorităţilor şi marilor companii pentru reducerea preţului la pompă pentru benzină şi motorină.

”Ne vom strange in fiecare oras din tara si vom protesta in fata benzinariilor, cu afise si mesaje "frumoase"
Sa le aratam prostilor de la conducere ca nu suntem niste indiferenti si ca nu ne pot juca pe degete!”
- este mesajul organizatorilor, postat pe paginile de socializare.

 

Foto: Info Trafic Pitești