Gratis la Grădina Zoologică din Pitești!

Grădina Zoologică din Pitești organizează Ziua Porților Deschise, vineri, 4 octombrie 2019, cu prilejul Zilei internaționale a animalelor, ocazie cu care, toți vizitatorii vor avea intrarea gratuită, indiferent de vârstă. 


Administrația Domeniului Public Pitești, administrator al Zoo Trivale, a decis ca între orele 9:00 și 19:00 accesul să fie liber pentru toți cei care vor să vadă păsările, animalele, peștii, reptilele, dar și frumosul parc care găzduiește animalele.


În Grădina Zoo există aproape 70 de specii de animale, păsări, reptile, papagali și pești, fiind estimat un număr total de aproape 1800 de viețuitoare. Se remarcă exemplare unice în țară precum: ursul tibetan, câinele dingo, specii rare de papagali Ara, papagali Călugăr, Kiangi, Watusii, carnivore sălbatice, lei, tigri, lupi, urși bruni, fazani din diferite specii, maimuțe etc. Dintre „vedete” enumerăm: tigrii Caian, Sheba și Thor, leii Lusi, Martin și Perla sau maimuțele Mihăiță, Camelia și Dana.


În cadrul parcului există și un muzeu înființat în anul 2007 și care cuprinde un număr de 114 trofee cinegetice (trofee de cerb carpatin, colți de mistreț, trofee de cerb lopătar, blană de urs ).


În 1931, la Florența, ziua de 4 octombrie a fost proclamată oficial de către Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor ca Ziua internațională a animalelor, și ca un omagiu adus Sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), protectorul animalelor, canonizat la 4 octombrie 1228.