(VIDEO) Gospodarii inundate! Mai multe localități afectate!

UPDATE 19:30

 în urma precipitațiilor căzute în această perioadă, pe raza comunei Vedea, Județul Argeș s-au înregistrat următoarele fenomene: 20 de gospodării inundate în satul Vedea și 10 gospodarii în satul Prodani.

Drumul județean J.D. 703 B Bărăști – Vedea – Uda : Pod și asfalt afectat la intersecția cu pr. Fata;
Drumuri comunale rupte în zona pantelor:
- D.C. 159 Vârsești-Chițani
- D.C. 159 A. Vârsești – Jugănari
- D.C. 167 Chirițești – Ciurești
- D.C. 167 B. Vețișoara – Vața
- D.C. 167 C. Ciurești – Bondoci
- D.C. 169 Lungani – Vedea
- D.C. 170 Vedea – Blejani
- D.C. 171 Fata – Bursești 
- D.C. 172 si D.C 172 A. Dincani

UPDATE 16:00

Pana la aceasta ora, peste 50 de pompieri argeseni, cu peste 19 mijloace tehnice, au intervenit în cele 9 localități, unde au fost afectate de inundații 10 locuințe și aproximativ 80 de curți.

UPDATE 12:00

Pompierii au intervenit, pana in momentul de față, în peste 40 de gospodării din 9 localitati: Albota, Poiana Lacului, Vedea, Costești, Rociu, Babana, Buzoiesti, Lunca Corbului si Sapata.

UPDATE 10:30

Pompierii intervin în peste 25 de gospodării din 8 localitati: Albota, Poiana Lacului, Vedea, Costești, Rociu, Babana, Buzoiesti, Lunca Corbului.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Olteţ – bazin superior, Cerna (afluent al Olteţului), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru – amonte Ac. Ioneşti, județele Vâlcea, Gorj şi Argeş.

Au fost transmise înștiințări către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea instituirii serviciului de permanentă la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației, iar la nivel județean este activată grupa operativă a ISU Argeș și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor.
 

UPDATE 09:31:

O gospodarie din localitatea Buzoiesti este inundata. Intervin pompierii cu o autospeciala si o motopompa.

Sunt inundații si în localitatea Poiana Lacului. Intervin doua autospeciale cu motopompe.

UPDATE 08:52:

Inca o familie din Arges a solicitat ajutorul pompierilor, in urmă cu puțin timp. Oamenii cărora le-a fost inundata curtea locuinței se tem că apa le va intra și în casă. Astfel, un echipaj de pompieri de la Detasamentul Pitești se deplasează cu o autospeciala si o motopompa in localitatea Albota, la Mareș, pentru evacuarea apei din respectiva gospodărie.

 

NEWS 08:20:

Din cauza ploilor căzute în ultimele ore o gospodărie  din localitatea Vedea a fost inundata. Apa a pătruns  și într-o anexa.

CITEȘTE ȘI ... Acum! 2 tiruri s-au ciocnit la Piscani

Proprietarul locuinței a sunat după ajutor. La fața locului se deplasează pompierii cu o autospeciala de la Garda de Intervenție Vedea.