Godeni, la un pas de carantină! Vezi declarația prefectului!

Câmpulung se transformă rapid într-un focar cu epicentrul la Godeni, ultimele 13 îmbolnăviri având loc în zonă, dupa ce - anterior - alte trei cazuri erau bifate tot acolo. 

În urma informațiilor apărute, în această după-amiază, conform cărora 11 persoane au fost confirmate cu COVID-19 în doar 24 de ore în județul nostru, prefectul Emanuel Soare a oferit primele declarații.

CITEȘTE ȘI ... Câmpulung-butoi cu pulbere! Se impune carantina pentru Godeni!

Conform autoritățiilor, localnicii din comuna argeșeană Godeni sunt înștiințați să stea în casă și să limiteze la minim deplasările. De asemenea, au fost luate măsuri suplimentare de patrulare în zonă, crescându-se numărul forțelor de ordine.

CITEȘTE ȘI ... Testul gravidei suspecte de la Județean a iesit POZITIV! Copilul este bine!

Despre această situație și răspunsul la întrebarea pe care ne o putem toți: ”Se închide localitatea?”, Emanuel Soare a declarat:


”Au fost luate măsuri suplimentare de patrulare în zonă, a crescut numărul forțelor de ordine care verifică modul în care persoanele aflate în izolare la domiciliu respectă regulile. De asemenea, a fost transmis autorităților locale să se verifice fiecare gospodărie din zonele afectate, pentru a se transmite cetățenilor necesitatea de a sta în locuință și de a-și limita la minimum deplasările. Avem asigurarea că cetățenii acestor localități respectă aceste recomandări pentru evitarea oricărei posibilități de transmitere a COVID 19.
In situația existenței unui număr mai mare de cazuri confirmate într-o localitate, acest fapt se transmite de către DSP ministerului, in vederea analizei și luării de măsuri suplimentare, dacă este cazul.
Măsura închiderii unei localități este una foarte importantă și se ia în urma unei analize foarte serioase, nu în urma unor apariții în presă sau a unor declarații ale unora sau altora. Comitetul Local pentru Situații de Urgență se întrunește, analizează situația și prezintă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență eventualele propuneri. În urma analizei în CJSU, se transmite către minister această propunere. Dacă sunt întrunite condițiile, se poate decide, prin ordonanță militară, o asemenea măsură.
Vineri (03.04.2020), la ședința CJSU nu a fost primită nicio solicitare de închidere a vreunei localități din județul Argeș așadar niciun membru nu a venit cu o atare solicitare.
Sâmbătă (05.04.2020), am transmis Primăriei municipiului Câmpulung și Primăriei localității Godeni să întrunească, luni, comitetele locale pentru evaluarea situației și să transmită CJSU propunerile de măsuri suplimentare, dacă se impun. 
Între timp, așteptăm rezultatele probelor prelevate de la toate persoanele suspecte care s-au prezentat la spital sau au sunat la 112, pentru a avea imaginea clară a persoanelor și a zonelor afectate.
Având în vedere că situația privind numărul persoanelor pozitive dintr-o anumită localitate a fost deja comunicată la minister, în urma analizei solicitărilor celor două comitete locale pentru situații de urgență, dacă CJSU va considera că sunt îndeplinite condițiile, se va solicita închiderea localității respective.”