GIC – GRUPUL INDUSTRIAL COMPONENTE: Tradiţie, transformare, avans tehnologic

Industrie 

Peste patru decenii de experienţă Tradiţie, transformare, avans tehnologic. Acestea sunt cuvintele-cheie în jurul cărora poate fi creionat profilul Grupului Industrial Componente Auto din Pitești (GIC), unul dintre cei mai importanți jucători ai industriei auto din România. GIC este legat prin rădăcini de Fabrica de Piese Auto și Produse Metalice Pitești – astăzi Subsansamble Auto S.A., care este activă pe piață din anul 1977 și care, grație unui management performant, a rezistat schimbărilor și s-a transformat într-un reper de competitivitate. 


Un consorţiu de companii dedicate în industria auto 


GIC este legat de orașul-simbol al industriei auto din România, Pitești, dar activitățile sale curente trec granițele locale și chiar pe cele naționale. Astazi companiile din cadrul GIC își desfășoară activitatea în Pitești, Costești, Curtea de Argeș, Câmpulung, 


Cifră de afaceri de circa  180 milioane de euro,  peste 3000 de salariaţi 


Companiile din cadrul Grupului Industrial Componente Auto și-au adus contribuția la dezvoltarea industriei de automobile din România, participând activ la scrierea unei povești de succes a noii economii românești. Secretul? Producție flexibilă, inovare, reinventare, relocare pe piață acolo unde a fost nevoie, model de seriozitate a managementului și business confirmat. Efectul? Cifră de afaceri de aproximativ 180 de milioane de euro, locuri de muncă pentru peste 3000 de salariați, exporturi către toate colțurile globului și lista poate continua.

 

Viitorul GIC: automatizare, parteneriate globale, responsabilitate socială 

Ce urmează? Traiectoria de creștere a GIC este definită de perspective solide privind investițiile în tehnologie, infrastructură, robotizare, dezvoltarea proceselor de fabricație automate pentru ameliorarea calității și menținerea competitivității pe plan internațional, în condițiile creșterii costurilor. GIC va continua să acompanieze dezvoltările celor doi mari producători de automobile din România – Dacia și Ford – și să colaboreze cu cei mai importanți actori din lanțul global de producție de componente auto. În completarea portofoliului de clienţi locali, componentele fabricate de GIC iau calea exportului şi echipează vehicule ca Maserati, Volvo, VW, Skoda, BMW, Suzuki, Smart etc. 


Diversificare de tip conglomerat:  peste 30 de companii 

Implicarea în domenii alternative celui industrial a fost una dintre strategiile de creștere ale GIC, pentru a garanta stabilitatea afacerilor și a crește valoarea adăugată. În acest fel, de-a lungul timpului, portofoliul GIC s-a diversificat și au apărut dezvoltări și realizări în construcții, servicii pentru întreprinderi, proiectare asistată de calculator, leasing imobiliar și auto, comerț și turism. Peste 30 de societăți comerciale alcătuiesc astăzi coloana vertebrală a celui mai puternic consorțiu argeșean.

 

 

Turism 

Valorificarea potenţialului turistic local: un vis devenit realitate 

În turism, GIC este cel mai important investitor din zona Văii Argeșului, cu o implicare semnificativă în modernizarea sau construcția din temelii a unor unități hoteliere impresionante prin poziționare și calitate a serviciilor oferite; menționăm aici dezvoltările din zona Văii Argeșului - Hotelul Posada din Curtea de Argeș, Complexul Turistic Capra, Complexul Turistic Cumpăna sau Hotelul Posada Vidraru 4*, o perlă a turismului montan din zonă. 


Povestea de succes continuă!