Ghid pentru părinţi: Idei de activităţi pentru vacanţa copiilor | Sursa Ta

A venit vacanţa cu trenul din Franţa şi, după un an de şcoală petrecut ba prin online, ba cu tot felul de restricţii, părinţii caută variante pentru a le oferi copiilor o vară cât mai plină de relaxare şi distracţie, combinate cu activităţi educative. Pentru ei am căutat să aflăm ce oportunităţi le pun la dispoziţie atât instituţiile de stat, cât şi cele private în materie de tabere, ateliere de creaţie sau programe de vacanţă. 

 


Activităţile instructive şi de divertisment la Lexford Castel


Şcoala Gimnazială Lexford Castel vine în ajutorul părinţilor şi al copiilor cu un program atractiv pentru școala de vară. În cadrul Lexford Castel, activităţile propuse sunt gândite astfel încât copiii să îmbine mişcarea cu activităţile instructive şi de divertisment, totul pentru ca cei mici să rămână cu amintiri frumoase din vacanţa de vară. Atelierele sunt predate de instructori şi profesori tineri implicaţi pe toată durata zilei în desfăşurarea școlii de vară. Copiii pot beneficia de un orar combinat de activităţi care se va desfăşura atât în cadrul unităţii, cât şi în exteriorul acesteia. Cei mici vor avea parte de excursii, drumeţii, schimburi de experienţă, ateliere în aer liber, dar şi de un program compact de activităţi desfăşurat exclusiv la sediul unităţii. 
Şcoala de vară de la Lexford Castel este organizată pe module de o săptămână cu posibilitatea de a compacta două sau mai multe săptămâni în funcţie de programul de vacanţă al familiei. La aceste activităţi se pot înscrie copii cu vârsta între 6 și 12 ani indiferent dacă sunt sau nu elevi ai unităţii. De exemplu, în săptămâna 28 iunie - 2 iulie, copiii vor avea ca temă „Cultura şi civilizaţia europeană”, iar în perioada 5-9 iulie, cei mici sunt invitaţi în „Laboratorul Smart”, unde vor pătrunde în lumea experimentelor ştiinţifice superfunny. Urmează o incluziune în lumea plantelor, cu drumeţii, ateliere de pictură şi chiar o vânătoare de comori naturale, precum şi o săptămână dedicată sportului, în care copiii vor practica jocuri şi activităţi cu apă, curse cu obstacole, gimnastică, dansuri şi vor participa la tot felul de concursuri. Cei care doresc detalii privind programul de vară al Lexford Castel sunt invitaţi să sune la numărul 0749.952.843.

 

 

 

 Robotică şi ateliere digitale la Logiscool Piteşti


La Logiscool Piteşti, se învaţă limbajul viitorului şi astfel programarea devine limbajul universal necesar multor meserii de viitor. Aici copiii înţeleg cum funcţionează tehnologia, îşi dezvoltă gândirea algoritmică şi devin consumatori şi creatori de tehnologie. Logiscool are programe de vară pentru elevi cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, desfășurate fie online, fie la sediul școlii, în 8 module disponibile începând cu data de 5 iulie 2021, pe categorii de vârstă: cursuri de robotică, de programare, ROBLOX Game Design etc. Preţurile pentru fiecare modul sunt de 580 sau 590 lei. Mai multe detalii şi informaţii puteţi obţine la tel. 0739.881.381.

 

 

 

 Activităţi pentru copii de toate vârstele la Biblioteca Judeţeană


Fie caniculă, fie ploaie de vară, este totuși vacanța mare, așa că Secția pentru Copii și Tineret din cadrul  Bibliotecii Județeane „Dinicu Golescu” Argeș își așteaptă tinerii cititori, în perioada 6-29 iulie, începând cu ora 11ː00, pentru a  participa la atelierele creative desfășurate în cadrul proiectului Biblioteca din vacanță. „Să învățăm prin joc” este motto-ul care stă la baza programului dedicat copiilor, iar acesta cuprinde activități precum „Micul orator” (copii de 8-10 ani), atelier practic privind realizarea unei cărți (10-12 ani), „Prezentator pentru o zi”  (9-11 ani), „Știința ca o joacă de copii” (5-7 ani), „Carte cu personalitate” (10-12 ani), „Motivația... cheia succesului!” (9-11 ani), „FunnyLab pentru pici” (4-6 ani), „Discovery Club - clubul exploratorilor isteți” (9-11 ani), „Povestea din poveste” - atelier de dezvoltare personală și creație (9-11 ani),  jocuri și activități educative (7-9 ani). Înscrierea la ateliere se face pe baza permisului de bibliotecă, numărul maxim de participanţi la un atelier fiind de 12 copii, un copil putând fi înscris la maximum două ateliere. Înscrierile se pot face la tel. 0770.680.196.

 

 

 

Cursuri de artă la Atelier de Creaţie Piteşti


Atelier de Creaţie din Piteşti, o școală de artă unde se experimentează arta în toate formele ei, pune la dispoziţia copiilor ateliere creative în perioada vacanţei de vară. Prin urmare, începând cu data de 5 iulie se dă startul atelierelor și workshopurilor de vară, cei mici fiind aşteptaţi să înveţe, să experimenteze şi să se distreze prin forme artistice la atelierele de benzi desenate, de linogravură, pictură pe pânză, modelaj în lut, tehnica cărbunelui şi - inedit! - pictură pe geaca de blugi. Pentru înscrieri, numărul de telefon disponibil este 0733.048.900.

 

 

 

Ateliere de meşteşuguri la Muzeul Goleşti 


În perioada iunie-septembrie 2021, la Muzeul Golești, se vor organiza tabere de meșteșuguri (țesut, cusut, lemn, olărit), tabere de pictură (naivă, cu tematică etnografică) și atelier de scriere creativă. Acestea fac parte din programul creativ Vacanța de vară… la țară, care debutează chiar săptămâna aceasta, cu următoarele activităţi:
# 28 iunie - 2 iulie - Personajele basmului românesc, tabără de pictură naivă.
# 5-9 iulie - Pictură pe sticlă şi hârtie.
# 12-16 iulie - Ţesutul în două iţe la război – batista de nuntă, tabără de meșteșuguri tradiționale.  
# 19-23 iulie - Arta cusăturilor, tabără de meșteșuguri tradiționale.
# 26-30 iulie - Jocuri românești la Hora Satului, tabără de dans popular.
# 2-6 august - Arta confecţionării ţesăturilor din lână, tabără de meșteșuguri tradiționale.
# 9-14 august - Jocul în lemn, tabără de meșteșuguri tradiționale.
# 16-20 august  - Arta olăritului. Ceramica de Cucuteni.
# 23- 26 august - Tabără de pictură etnografică.
# În funcţie de solicitări - „Arta confecţionării păpuşilor tradiţionale”.
Datele pot suferi modificări în funcţie de înscrierile copiilor la tabere, de programul meşterilor şi de oportunităţile de organizare a atelierelor. De asemenea, vor fi deschise pe perioada verii şi expoziţii temporare de sculptură, pictură, desen sau istorie.

 

 

 

 Proiecţii de filme istorice la Muzeul Naţional „Brătianuˮ


La Muzeul Naţional „Brătianuˮ, în perioada 12-16 iulie, va avea loc un atelier de cusături cu doamna Aurelia Iacobescu, vor fi chemaţi copii care vor învăţa țesăturile tradiţionale româneşti eventual după tiparele elitei Brătianu. În luna august, vor avea loc două cursuri cu copii, unul de dicţie şi unul de bune maniere. Datele exacte când vor avea loc cursurile vor fi publicate în anunţurile pe pagina de socializare a instituţiei, cu o săptămână înainte de eveniment, copiii fiind aşteptaţi să se înscrie. Dacă vremea va permite, cursurile vor avea loc în aer liber, în aşa fel încât să participe un număr cât mai mare de copii. Un alt program pentru copii constă în proiecţia de filme istorice adaptate vârstei lor în minicinematograful muzeului, urmate de  discuţii pe teme istorice cu cei mici - după cum ne-a informat directorul Muzeului „Brătianuˮ, Mihai Alexandrescu.

 

Preluat: saptamanalul ancheta