Gheorghiţă Boţârcă: Nu poţi pleca la drum fără o strategie!

Este cel mai longeviv primar de oraş din România, calitate pentru care a fost premiat de către ACOR la  începutul acestui an. Boţârcă Gheorghiță, candidatul PSD la Primăria Topoloveni, care acum candidează pentru un nou mandat, consideră că funcţia de primar nu este a sa, ci a cetăţenilor, care l-au învestit, încă din 1989, cu misiunea de a le recepţiona şi rezolva problemele.

„Trebuie să răspunzi cerinţelor comunităţii şi să vii cu proiecte care să fie ancorate în realitate.”, este opinia acestuia.

Pentru a le pune în practică este nevoie de mulţi bani, iar sumele angrenate în investiţiile de anvergură nu pot fi susţinute doar de către bugetul local.

„Identifici mai multe surse de finanţare: a ta locală, ce poţi realiza cu sprijin de la Consiliul Judeţean, a treia constând în ce programe îşi propune guvernul, iar a patra sunt fondurile nerambursabile europene. Trebuie să urmăreşti şi să vezi ce se finanţează în perioada respectivă, că degeabă doreşti să iniţiezi un proiect dacă nu există axă dedicată domeniului respectiv.”, a explicat Gheorghiţă Boţârcă. 

 


 În luna august, s-au depus cele mai noi proiecte pentru Topoloveni, în vederea obţinerii finanţării


„Până pe 26 august s-au depus proiecte la Sud Muntenia. Din 7 judeţe, câte suntem în regiune, două nu au depus. La Argeş, doar Piteşti, Consiliul Judeţean şi Topoloveniul au aplicat la această ultimă strigare. Vreau să clarific o situaţie pe care o întâlnesc frecvent în această perioadă şi care mă mâhneşte. Toţi visează codrii de aramă şi visează acum în campanie! Observ o circăraie de nedescris. Mulţi exclamă sus şi tare: «Noi facem şi dregem», dar nu se uită la ce este fezabil, pentru ce există finanţare, ce programe sunt în 2021 – 2027. Eu aş face o şcoală cu ei, ca să îi învăţ acest ABC al administraţiei publice locale. Longevitatea ca primar ţi-o obţii doar dacă faci ceea ce spui. Eu nu fac promisiun deşarte, nu am făcut niciodată.”, a explicat Boţârcă Gheorghiţă, candidatul PSD la Primăria Topoloveni. 

 


 Doar 8 blocuri mai au nevoie de anvelopare termică


Două dintre proiectele prin care Topoloveniul s-a remarcat la nivel judeţean este cel al anvelopării blocurilor şi construcţia de locuinţe sociale şi pentru tineri. La acest moment, mai sunt doar 8 blocuri din 68 care mai au nevoie de anvelopare şi sunt planuri pentru a fi realizate şi acestea. De asemenea, de curând, a fost predat amplasamentul pentru încă 50 de locuinţe ANL. 


Edilul Gheorghiţă Boţârcă a enumerat şi cele mai recente proiecte demarate, unele finalizate, dar şi cele aflate în fază incipientă:
- podul nou care leagă zona industrială veche de şoseaua naţională, care va face parte din inelul de ocolire al Topoloveniului;
- creşa în octombrie va fi funcţională, în prezent lucrându-se la dotări; 
- aproape 10 km de drumuri în satele aparţinătoare, cu şanţuri şi podeţe amenajate. Am avut discuţii cu POIM ca să introducem şi gaze. Proiectul îl vom depune până pe 17 noiembrie, ca până în 2024 să avem finalizată lucrarea.
- este în evaluare, iluminatul public „smart”;
- proiectul ce prevede piste de biciclete, depus până pe 26 august; am primit de la ADR că este eligibil;
- regenerare urbană; avem un parc pe deal, cu adresabilitate către anumite generaţii şi vom face şi unul pe vale, dedicat familiilor;
- suntem în evaluare cu Liceul Tehnologic, de care comunitatea avea nevoie. 

 


„Avem încredere unii în alţii, ne-am privit tot timpul cu respect reciproc, avem multă înţelegere şi, în acelaşi timp, înţelepciune. Pentru asta le-am mulţumit şi le mulţumesc, pentru că m-au determinat tot timpul să muncesc.”,  este mesajul transmis concitadinilor din Topoloveni.