Gheorghe Stancu - administraţie modernă, canalizată pe nevoile tinerei generaţii a comunei Bascov

La Bascov, experienţa în administraţie se împleteşte în mod fericit cu viziunea modernă şi deschiderea pentru crearea de facilităţi pentru tineri. Pentru că primarul Gheorghe Stancu şi echipa sa fac eforturi susţinute pentru a ţine pasul cu vremurile şi cu doleanţele cetăţenilor. Este de notorietate faptul că Bascovul are cele mai moderne şcoli din judeţ, cu cele mai multe clase dotate cu table inteligente, că are sportivi legitimaţi la clubul local cooptaţi în loturile naţionale şi că activitatea culturală a dus renumele comunei în toate colţurile lumii, de la Milano până la Beijing. Dar proiectele administraţiei locale pentru tineri nu se opresc aici!

CITEȘTE ȘI ... Percheziții în Mioveni și Pitești! Argeșeni folosiți pentru conturi false


 Pistă de biciclete de 4,3 km de-a lungul DN7


O localitate modernă a secolului XXI înseamnă nu numai străzi asfaltate şi reţele de utilităţi bine puse la punct, ci şi facilităţi menite să încurajeze protecţia mediului înconjurător. Tot mai mulţi bascoveni şi-au exprimat dorinţa ca în localitate să fie amenajate piste de biciclete, iar Primăria Bascov a răspuns cu promptitudine: astfel, cel mai nou proiect de extindere a reţelei de trotuare amenajate de-a lungul DN7 care traversează comuna, pentru care săptămâna trecută s-a şi lansat liucitaţia pentru proiectare şi execuţie, include şi realizarea în paralel a unei piste de biciclete de 4,3 km!

„Este deocamdată singura pistă din comună și este necesară, mai ales că în această zonă traficul este foarte aglomerat” - spune primarul Gheorghe Stancu.

 

CITEȘTE ȘI  ... Încă 20 de autospeciale noi intră de astăzi în dotarea IPJ Argeș


 Bază sportivă modernă în centrul comunei


Dacă în această perioadă activitatea sportivă şi competiţională se află într-o pauză forţată, din cauza pandemiei, administraţia locală continuă să se ocupe de proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii sportive şi pentru tineret din localitate.

„În cadrul proiectului de modernizare a stadionului din centrul comunei s-au făcut paşi importanţi pentru obţinerea finanţării nerambursabile prin CNI. Fiind o investiţie care presupune un efort financiar considerabil, Primăria Bascov a preferat să decaleze termenul pentru construcţia stadionului pentru a putea obţine bani din fonduri externe şi, astfel, să degreveze bugetul local de o cheltuială de aproape 3 milioane de euro. În prezent, se aşteaptă ultimul aviz din partea Comisiei Tehnice din cadrul Ministerului Dezvoltării.”, a explicat edilul.

Proiectul bazei sportive din Bascov prevede amenajarea terenului de joc, tribună acoperită cu 1600 de locuri şi instalaţie de nocturnă cu 6 stâlpi şi 25 de reflectoare.

 

CITEȘTE ȘI ... Adolescenți cu spirit civic. Au găsit un portofel cu 700 de lei!


 Taxele şi impozitele vor putea fi plătite online


În ultimele luni, s-a simţit mai mult ca niciodată necesitatea existenţei unei punţi de comunicare virtuale între cetăţean şi administraţie, astfel încât bascovenii, mai ales cei tineri şi conectaţi permanent la internet, să nu mai fie nevoiţi să vină personal la Primărie pentru a-şi achita obligaţiile fiscale. În urma demersurilor iniţiate de către primarul Gheorghe Stancu în urmă cu aproximativ două luni, recent s-a semnat Convenţia cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, pentru dezvoltarea unei colaborări în scopul promovării plăţilor online cu cardul a taxelor şi impozitelor. Potrivit primarului Gheorghe Stancu, în aproximativ două săptămâni, această platformă va fi funcţională și, ca urmare, toate taxele locale vor putea fi plătite online.