Gheorghe Savu: Proiectele din următorii ani au ca scop extinderea reţelelor de utilităţi la 100%

În 2016, cetăţenii comunei Ţiţeşti i-au oferit votul lor de încredere primarului Gheorghe Savu, iar acesta a dovedit că a fost un pariu câştigător, dovadă fiind progresele în dezvoltarea infrastructurii rutiere şi de utilităţi, precum şi transformările benefice prin care a trecut localitatea. După ce a tras linie şi a făcut bilanţul la ceea ce s-a realizat la nivel de localitate, candidatul PNL, Gheorghe Savu,  priveşte spre viitor şi are un plan bine structurat pentru următorii 4 ani, având o mare parte dintre  proiecte deja demarate la nivel de proceduri. Gheorghe Savu ne-a şi enumarat următoarele obiective ce vor fi puse în operă la nivelul comunei Ţiţeşti, iar pentru mare parte dintre ele a obţinut deja finanţare din fonduri externe nerambursabile:

 

 Modernizare drumuri


- Asfaltarea unei porţiuni de 1,5 km de drum comunal, în satul Ţiţeşti, zona Goleşti, care va cuprinde şi amenajarea de şanţuri şi podeţe. Finanţarea o avem deja aprobată de Compania Naţională de Investiţii. Este singurul drum rămas neasfaltat, asta pentru că nu aveam extinderea de gaze, ceea ce înseamnă că vom duce şi această utilitatea publică, ce necesită o lucrate de 1.000 m pentru a o definitiva. 
- Asfaltarea şi extinderea unui drum comunal, DC 84, din punctul Colţea până la mănăstirea Valea. Am obţinut pentru acest obiectiv finanţare de 60.000 euro, prin GAL, dar presupune şi o cofinanţare din bugetul local. Şi la acest drum se vor amenaja şanţuri, podeţe, şi din bugetul local vom face extinderea reţelei de gaze până la mănăstirea Valea. Acest proiect va fi demarat imediat după alegeri, dacă nu mai devreme. 
- În mandatul următor, voi moderniza toate uliţele adiacente comunei care nu au fost prinse până acum pentru asfaltare, deoarece nu era finalizată extinderea reţelei de gaze. 
-  În satul Valea Mănăstirii, vom amenaja, cu sprijinul Apelor Române, de-a lungul pârâului, pe o lungime de circa 2 km, apărări de mal în zonele inundabile, la solicitarea primăriei. Odată cu acestea se va crea şi un drum de acces pentru cetăţenii din partea stângă, în amonte, deoarece la acest moment sunt nevoiţi să facă traversarea prin gârlă.
- În satul Valea Stânii, mai avem de amenajat o porţiune de vreo 3 km de trotuar, astfel încât cetăţenii noştri să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze pe carosabil.
- Pietruiri mai avem doar pe foarte puţine drumuri, rămase pe Valea Mănăstirii, pe care dorim să le modernizăm, ca să excludem aceste pietruiri, care sunt dezavantajoase din multe puncte de vedere.

 

 

 Reţele de utilităţi


- Pentru a ajunge la 100% acoperire cu reţeaua de canalizare, mai avem de realizat 7 km, pentru diferite uliţe. Am depus documentaţie pe CNI, pentru obţinerea fondurilor, iar dacă nu primim finanţare, o vom realiza din bugetul local.
- Pentru satul Valea Mănăstirii, avem depus la CNI proiect pentru înfiinţarea a încă unui bazin de apă. Actualul nu face faţă, fiind mai multe familii acum decât la înfiinţarea primului şi din cauza suprasolicitării vara rămânem fără apă.
- Mai avem 7 km  de reţea de gaze, pentru diferite uliţe care nu au fost prinse în proiect.

 

 

 Obiective de interes public


- Avem deja aprobată finanţare pentru construirea bazei sportive, prin CNI. Acest obiectiv presupune teren de fotbal natural cu vestiare şi gradenă pentru spectatori.
- În proximitatea acesteia se va amenaja parc de joacă pentru copii, tot prin CNI, terenul dedicat celor două obiective fiind de 13.000 mp. 
- În satul Bucşăneşti, împreună cu preotul Fănel Negoescu, vom face demersuri în vederea construirii unui nou lăcaş de cult. Avem o biserică mică, ce este monument istoric, şi este foarte greu să facem orice îmbunătăţire acolo. Nu o putem consolida sau amenaja. Primăria a achiziţionat deja terenul, iar necesitatea vine şi din faptul că nu mai era spaţiu nici pentru locuri de veci.