Gheorghe Badea: „La finele lui 2023, mallul din Tudor Vladimirescu ar trebui să fie funcționalˮ

Piteștiul a fost la un pas să piardă proiectul mallului din Tudor Vladimirescu. Pe lângă faptul că se va realiza un obiectiv comercial ce va presupune și câteva mii de locuri de muncă, municipalitatea ține la acest obiectiv și pentru că va câștiga o pasarelă pe Lânăriei, realizată din banii investitorului privat. După cum a declarat primarul Piteștiului, Cristian Gentea, am fost la un pas să pierdem investiția.

„Reprezentanții Prime Kapital s-au plâns de lentoarea cu care se lucrează în Primăria Pitești și mi-au transmis că dezvoltatorii sunt la un pas să renunțe și să mute în altă parte proiectul. Și la Târgoviște au avut la fel ca la noi și acum se dă în folosință. La noi, era certificatul de urbanism depus de două luni și stătea în loc. Mai mult decât să îmi cer scuze și să îl semnez pe loc nu am avut ce să fac. Acum au depus actele pentru autorizația de mediu și imediat ce o obțin încep demolarea și deschid șantierul. O să le semnez pe loc autorizația de construire.”, a mai declarat primarul Cristian Gentea. 

 


Mallul din Tudor se ridică pe terenul oamenilor de afaceri Gheorghe Badea (GIC Nosag) și al lui Constantin Pănescu (Metabet). Referitor la intenția investitorilor de a muta proiectul în altă localitate, managerul Componente Auto, Gheorghe Badea, ne-a declarat că acum lucrurile au intrat pe făgașul cel bun.

„După ce noua conducere a dezmorțit lucrurile în Primărie, au început să se desfășoare normal procedurile și sperăm că se va emite cât mai repede autorizația de construire. Cred că până la finele anului 2023, mallul va fi funcțional.”, ne-a declarat Gheorghe Badea. 

Preluat: saptamanalul ancheta