Gestionarea personalului existent şi atragerea de talent calificat se numără printre provocările managementului actual

Noua generație de succes a Argeșului

Nume: Remus Mihalcea
Vârsta: 35 de ani
Ocupaţie: medic specialist ORL
Studii: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti
Pasiuni: schi, ciclism.

----------------------------------------------------------------


Medic dedicat misiunii sale, Remus Mihalcea a decis anul trecut să facă pasul către parlament pentru a veni cu soluţii necesare sistemului de sănătate. 

„În viitor, îmi voi continua activitatea ca medic, este pasiunea mea, și mă bucur de fiecare dată când văd că îi pot ajuta pe oameni să se vindece. Pe plan politic, am în vedere propunerea unor măsuri care să ușureze accesul la sistemul medical din România. Sistemul nostru medical este subdimensionat pentru nevoile pe care le are de fapt ţara noastră. Totodată, această pandemie ne-a arătat că subapreciem personalul medical.”

Acesta a coordonat, timp de aproape 2 ani, Spitalul Colentina, învăţând din această experienţă care este profilul unui manager actual. 

„Schimbările rapide din mediul social, economic și tehnologic fac ca noua generație de manageri să aibă o perspectivă diferită față de generațiile anterioare. Avem noi modele de business bazate pe criterii de performanță pentru o mai bună gestionare a costurilor şi a activităţii angajaţilor, iar ele vin cu o serie de provocări. Managerii actuali trebuie să fie încrezători să se adapteze rapid la orice schimbări care ar putea apărea în reglementările în domeniul sănătății. Mai mult, una dintre cele mai semnificative schimbări a fost apariția noilor tehnologii. De exemplu,  noi tehnologii de imagistică, noi terapii medicamentoase, 3D și robotică. Aceste tehnologii cresc complexitatea asistenței medicale, dar şi costurile. Ele trebuie implementate, iar personalul, bine ales. Înțelegerea pieței muncii este vitală pentru managerii actuali. Ne confruntăm cu o lipsă din ce în ce mai mare a personalului calificat. Acest lucru are deja un impact foarte mare în domeniul medical, iar gestionarea personalului existent şi atragerea de talent calificat se numără printre provocările managementului actual. Noua generație de manageri se confruntă şi cu presiuni de angajare, promovare, presiuni sociale, inclusiv cele cauzate de tensiunea dintre medici și pacienți, cu care generația anterioară nu s-a confruntat sau migraţia pacienţilor către sistemul medical privat. Acum putem discuta și despre comunicarea defectuoasă medic/pacient, retenţia mică a medicilor tineri care aleg să profeseze în străinătate, în ţări cu sisteme medicale pregătite pentru inovare, îngreunarea licitaţiilor publice pe partea de aprovizionare sau digitalizare precară ori inexistentă.”


Ultimul an l-a trăit în prima linie a luptei împotriva răspândirii virusului Sars-Cov-2 şi ne prezintă perspectiva sa asupra lumii de după pandemie. 

„Domeniul sănătății, ca toate mediile de afaceri din ultimele 12 luni, se confruntă cu provocări nemaiîntâlnite până acum. Pandemia COVID-19 a devastat lumea, iar viitorul rămâne incert. Odată ce vom depăşi aceste vremuri, ne vor aştepta multe alte provocări. Industria medicală se transformă nu numai într-un ritm rapid, ci și pe numeroase fronturi în același timp. Este un mediu în continuă schimbare. Consider că această pandemie ne-a învățat că toate unitățile medicale ar trebui să creeze stocuri buffer în spitale, să existe o comunicare transparentă medic - pacient și o conexiune mai bună între unităţi medicale private şi de stat. 
România va depăși, din păcate, lent această pandemie din cauza lipsei de încredere a pacienţilor în sistemul medical românesc.”, explică medicul Remus Mihalcea.