Andrei Gerea şi Iani Popa au refuzat Consiliile

Chiar în acest moment, Andrei Gerea și colegul său Robert Tudorache susțin conferința de presă ALDE.
Andrei Gerea susține că este mulțumit de poziția partidului în ceea ce privește scorul obținut în cursa pentru Primăria Pitești, dar că este dezamăgit de absenteismul foarte mare. Deputatul, plasat pe locul 3 în alegerile locale, a anunţat că nu intenţionează să rămână în niciunul dintre Consilii (CL Piteşti şi CJ Argeş) şi că îşi va continua activitatea în Parlament, acolo unde - cel mai probabil-va dori să rămână şi după votul de la generalele din toamnă.

Un alt subiect discutat este cel al relației dintre Cornel Ionică şi Tudor Pendiuc, subiect pe care deputatul Andrei Gerea a declarat: ”Când stai o viață împreună, nu mai ai secrete! E treaba lor. Probabil ştie fiecare de ce este capabil celaălalt și de aceea s-a ajuns aici.”.

⇒Iani Popa a refuzat de asemenea mandatul de consilier judeţean

Din tabăra liberalilor, s-a anunţat de asemenea că preşedintele Iani Popa, capul de lista al PNL pentru alegerile la Consiliul Judeţean nu îşi va onora mandatul, preferând - la fel ca şi Andrei Gerea- să rămână în poziţia pe care o deţine în prezent şi anume cea de parlamentar. Ioani Popa conduce grupul senatorilor PNL. Prin retragerea sa, cei 8 liberali care vor face parte din legislativul judeţului în mandatul următor sunt: Dănuţ Bica, Adrian Miuţescu, Gheorghe Alecsei, Marius Postelnicescu, Olimpia Doru, Valerian Jinga, Manuel Tică şi Nae Eugen.