Generatoare de curent trimise din Argeș și alte județe în Ialomița!

Vremea nefavorabilă creează mari probleme în județul Ialomița. 25 de localități din zona de vest a județului sunt fără curent electric în acest moment. De asemenea, toate drumurile județene au fost închise. Oficialii Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență au precizat faptul că fac eforturi pentru a remedia toate aceste situații. Printre localitățile rămase fără curent electric se numără și municipiul Urziceni.

 IGSU a dispus dislocarea în județul Ialomița a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric. În județul Ialomița s-au înregistrat avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase. Potrivit oficialilor Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență din cauza poleiului au fost avariate mai multe linii de înaltă tensiune, iar la această oră se intervine pentru punerea lor în funcțiune. Generatoarele sunt mobilizate din 15 județe, printre care și Argeș, dar și de la Unitatea Specială din Ciolpani. Vorbim de județe în care nu se înregistrează situații de urgență grave cauzate de  vreme. 

”Tehnica dislocată va rămâne  în sprijinul autorităților din județul Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică. Generatoarele ISU au o capaciate de 450 kVA și permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice . Acest tip de tehnică a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut, pentru alimentarea cu energie a localităților afectate de vântul puternic din  județele Caraș-Severin și Timiș.”, se specifica în comunicatul ISU Argeș.

 

Sursa foto/video: ISU Arges