Gemene despărțite de o boală cruntă!

"Mami, de ce nu pot să o văd pe surioara mea? De ce nu mai vrea Iza să vorbească cu mine? Mi-e dor de ea! Vreau să fim cu toții acasă!", sunt cuvintele unui copil de doar cinci ani și 11 luni, care nu poate înțelege de ce sora geamănă a "dispărut" de atâta timp. Ca orice mamă, care are cele mai bune răspunsuri la întrebările copilului său, mama celor două gemene, Cati și Iza, găsește întotdeauna motive care să le justifice lipsa. Încercând să-și ascundă amărăciunea din voce, femeia își minte copila rămasă acasă, că Iza este foarte răcită și nu are voie cu telefonul în salon, dar că, imediat ce se va face bine, se vor întoarce împreună și nu se vor mai despărți niciodată. Pentru că această minune să aibă loc, e nevoie de bani, mulți bani, de care familia greu încercată nu dispune.

Izabela Andreea Neacșu, Iza, așa cum îi spune familia, are 5 ani și 11 luni. De două luni, pentru această fetiță, patul de spital înseamnă acasă. Din cauza unei afecțiuni grave, Iza nu mai vorbește și nu se poate deplasa. Își poate mișca doar mâna dreaptă și piciorul drept și ține ochii deschiși. Uneori, le zâmbește părinților ei și singurului prieten care îi poate sta aproape, un ursuleț de pluș. Nu există bucurie mai mare pentru soții Neacșu, care se bucură de orice semn din partea micuței lor, care e țintuită la pat și alimentată printr-un furtun.

Pentru familia Neacșu, viața a luat o altă turnură în luna aprilie a anului trecut. Părinții micuței au observat că fetița lor nu folosea decât mâna dreaptă, chiar dacă aceasta era ocupată. Au mers cu ea la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Aici a fost tratată superficial, susține mama copilei, pe motiv că nu i se pot face investigații amănunțite, decât în cazul unei afecțiuni grave. Așa a trecut un an. Adevăratul coșmar a început pe 17 aprilie, anul acesta. Atunci, soții Neacșu și-au dus din nou fetița la spital, de această dată la Centrul de Diagnostic și Tratament din Pitești, cu suspiciune de enterocolită. După două ore, fetița a făcut convulsii și a fost trimisă la Spitalul de Pediatrie, iar de aici, de urgență, la Județean, pentru efectuarea unui CT. "Rezultatul a fost unul cumplit. Fetița noastră a fost diagnosticată cu formațiuni tumorale la cap. În stare foarte gravă, intubată și ventilată mecanic, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie
din Pitești, la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, unde a fost operată de urgență in dimineața zilei următoare.
Operatia a durat 6 ore, timp în care medicii au facut totul pentru a-i salva viața, dar din păcate i-au extras decât o parte a tumorii"
, povestește mama Izei.

Timp de două săptămâni, Iza a fost în comă. Ulterior, starea i s-a ameliorat. Pe 22 mai, a fost transferată la Institutul "Alexandru Trestioreanu" în vederea începerii chimioterapiei adjuvante.
A urmat până în prezent două etape. Copila este în continuare internată în același spital din București.

 

În încercarea disperată de a-și ajuta fetița, părinții acesteia au căutat soluții. Dosarul medical a fost depus la mai multe clinici din țară și străinătate. Din păcate, în România nu sunt șanse. Medicii refuză să intervină din nou chirurgical. Și ce încredere să mai aibă acești părinți, care susțin că li s-a spus inițial că nu s-a văzut întreaga tumoră la primul CT, motiv pentru care a fost extirpată doar o parte din aceasta, iar ulterior că de fapt sunt două formațiuni tumorale, dar e foarte riscant să se mai intervină?!

Dosarul cu actele medicale ale Izei a ajuns și la o renumită clinică din Hannover, Germania, în atenția profesorului Rudolf Fahlbusch. Dacă răspunsul va fi pozitiv, familia Neacșu ar trebui să ajungă cu fetița cât mai urgent acolo. Din pacate, doar costurile intervenției chirurgicale se ridică la aproximativ 50 000 de euro. Familia fetiței nu dispune de această sumă, de aceea, lansăm un apel către toți cei care vor să se implice în rezolvarea acestui caz.


Donații se pot face la numărul de cont: RO56INGB0000999908014237, deschis în lei, la ING Bank - București, pe numele Antoniu Iulian Neacșu, tatăl Izei.
Cod SWIFT: INGBROBU