Gelu Tofan este oficial propunerea PNL de viceprimar!

Update: 

În urma votului Gelu Tofan a primit 19 voturi iar Mihai Coteț 13 voturi, 2 voturi fiind declarate nule.

 

Prezent în această zi în județul Argeș fostul premier Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, încearcă să limpezească apele în organizația județeană și mai ales în cea municipală unde desemnarea propunerii de viceprimar a stârnit în ultimele luni o adevărată luptă internă, o luptă care a început să se ducă din ce în ce mai mult fără mănuși.

În primul rând Ludovic Orban a făcut împreună cu reprezentanții chemați în sala Filarmonicii Pitești o analiză a rezultatelor parlamentare, rezultate deloc bune atât la nivel național cât și în ceea ce privește situația din Argeș. S-a arătat nemulțumit de alianța centrală cu USR unde, a declarat domnia sa: "Partenerii se comportă ca și cum ar fi în opoziție" și a cerut sprijinul și coalizarea echipelor din Argeș pentru întărirea forțelor de partid. 

Problema centrală pentru care e limpede că a descălecat Premierul în județul nostru, chiar și în lipsa președintelui organizației Adrian Miuțescu aflat în continuare în spital, o reprezintă însă pacea care trebuie aștezată peste municipiu, acolo unde liberalii nu au reuși să se pună de acord cu numele pe care îl vor susține ca viceprimar.

În discuție în ultimele luni s-au aflat trei variante: 

Gelu Tofan dorit de către județ și de către președintele Miuțescu, 

Mihai Coteț, propunerea electorală cu care PNL a venit în fața cetățenilor din Pitești, susținut de o aripă mai nouă din partid,

Sorin Apostoliceanu, vârful de lance pentru funcția de primar și fostul vicepreședinte PSD al municipiului Pitești.


La acest moment se pare că lista s-a mai scurtat iar competiția internă se dă între Gelu Tofan și Mihai Coteț urmând să voteze pentru desemnarea viceprimarului membrii BPJ și consilierii locali.

 

Revenim cu amănunte.