Găzduire web WordPress vs. opțiuni standard de găzduire web

Milioane de websituri din intreaga lume sunt create cu WordPress. Acest site builder extrem de popular si sistem de gestionare a continutului este gratuit pentru descarcare si instalare in medii de gazduire de toate tipurile, insa pentru utilizatorii care doresc sa profite din plin de numeroasele sale functii si caracteristici, pachetele de gazduire web WordPress pot fi o alternativa eficienta si sigura la optiunile standard de gazduire.

 

 

Pachete de gazduire web: multe optiuni si multe platforme


Deoarece WordPress este un software gratuit si open source pe care oricine il poate folosi este inclus in numeroase platforme de construire a websiturilor si  in pachete de gazduire web de toate tipurile. Companiile care ofera servicii de gazduire web diverse ofera  asistenta clientilor si pentru alte platforme de constructie a websiturilor (nu doar pentru WordPress), iar suportul oferit trebuie sa poata raspunde tuturor problemelor legate de acestea.
Gazduirea web de baza este de obicei gazduirea tip shared sau partajata in care mai multe websituri (de obicei cateva sute), impart un spatiu virtual pe un server detinut si intretinut de furnizorul de servicii de gazduire. In acest mediu, WordPress este doar unul dintre numeroasele tipuri de websituri de pe acel server partajat. Toate websiturile de pe serverul respectiv trebuie sa utilizeze in comun resursele  serverului, cum sunt memoria sau latimea de banda.
Furnizorii acestui tip de pachet de gazduire web sunt responsabili de intretinerea serverelor, aici fiind inclusa si asigurarea securitatii lor. Coabitarea unui numar mare de situri le expune mai mult la malware si la alte probleme de securitate legate de websiturile invecinate.
Pe masura ce websiturile evolueaza si se dezvolta  pot depasi parametrii planului lor de gazduire de baza. Daca websiturile devin prea mari sau au un trafic intens, utilizand mare parte din resursele serverului, este posibil sa se aplice limitari suplimentare, ajungand pana la restrictionarea serviciului. In aceasta situatie, proprietarii de websituri se pot orienta catre optiuni de gazduire superioare.
Iar aceste optiuni includ gazduire VPS (Virtual private Servers), un hibrid de gazduire web tip shared si hosting dedicat. Pachetele de gazduire VPS folosesc tehnologia de virtualizare pentru a "imparti" un server shared in spatii separate, dedicate, astfel incat fiecare website gazduit pe un server VPS sa poata fi instalat si gestionat independent, cu alocarea proprie de resurse pe server.
Pentru websituri mari, cu trafic intens sau cu nevoi complexe de securitate, pachetele de gazduire dedicate ofera fiecarui utilizator un singur server dedicat, care nu este partajat cu alte websituri. Aceasta strategie asigura ca toate resursele sunt alocate unui singur website iar utilizatorii au libertatea de a gestiona websitul in orice fel doresc.
Toate aceste optiuni de gazduire permit utilizatorilor sa instaleze si sa ruleze un website WordPress, insa serviciile si suportul oferit nu sunt concepute pentru a se potrivi problemelor specifice WordPress legate de performanta si securitate. Doar gazduirea web WordPress poate oferi asistenta pentru clienti si servicii optimizate in mod unic pentru aceasta platforma.

 


 
Gazduirea web WordPress: o solutie targetata


Desi furnizorii de servicii de gazduire web includ suportul WordPress ca una din numeroasele optiuni pentru utilizatori, acest suport nu este adaptat caracteristicilor specifice ale platformei WordPress. Este posibil sa nu obtineti solutiile de care aveti nevoie pentru a va maximiza performanta. Optiunile de gazduire WordPress iau in considerare caracteristicile unice ale WordPress si proiecteaza mediile de gazduire in consecinta, la diferite niveluri de servicii si preturi.
Optiunile de gazduire WordPress acopera acelasi spectru de solutii de gazduire ca si serviciile generale de gazduire web, insa vizand doar WordPress. Astfel, utilizatorii WordPress vor gasi in fiecare etapa a dezvoltarii websitului un plan de gazduire care sa se potriveasca nevoilor in continua evolutie si schimbare.


 
Ce alegem: gazduire web WordPress sau gazduire web standard?


Multi furnizori de servicii de gazduire web standard ofera de obicei o optiune exclusiv de gazduire web WordPress impreuna cu pachetele de baza, desi nu toti ofera suport echivalent pentru aceasta platforma. Aceste planuri prevad, de obicei, un spatiu partajat pe un server dedicat special websiturilor WordPress, astfel incat resursele si software-ul serverului sunt configurate doar pentru WordPress.
In acest tip de mediu, un numar redus de websituri pot fi gazduite pe un singur server. Astfel, resursele serverului pot fi alocate cu o eficienta mai mare. Acest lucru permite o mai mare stabilitate in mediul de gazduire, deoarece este mai putin probabil ca o crestere a traficului pe un website sa provoace timpi de nefunctionare (downtime) sau incetinirea altor websituri invecinate de pe server.
Companiile care ofera gazduire VPS fie ca parte a serviciilor generale de gazduire, fie pe un server dedicat pot include o optiune de gazduire web WordPress. In aceasta situatie, websiturile WordPress pot partaja spatiul pe un server virtual partitionat dedicat suportului platformei, care permite utilizatorilor controlul si scalabilitatea gazduirii VPS, cu optimizarea caracteristicilor si cerintelor specifice ale WordPress. Utilizatorii pot opta pentru planuri auto-gestionate cu ajutorul personalului tehnic al serviciului de hosting sau  pot opta pentru o varietate de planuri administrate de furnizorul de gazduire.
In toate formele sale, gazduirea web WordPress poate sustine caracteristici de securitate concepute pentru a rezolva vulnerabilitatile unice ale WordPress. Deoarece furnizorii de servicii de gazduire stiu exact ce platforma este utilizata pentru toate websiturile de pe server, este mai usor si mai rapid sa instaleze si sa actualizeze functii de securitate care ofera o protectie maxima atat la nivel global cat si pentru instalari individuale WordPress. Cu o singura platforma de gestionat, personalul de asistenta si clientii pot oferi raspunsuri si solutii aprofundate problemelor legate de WordPress, fara a fi necesare cunoasterea altor platforme si servicii diferite.

 


 
Cui se adreseaza gazduirea web WordPress?


Dupa cum atesta popularitatea sa, WordPress a fost conceput pentru utilizatori de tot felul, de la dezvoltatori web calificati pana la cei cu putina experienta sau chiar deloc. WordPress poate fi instalat in aproape orice mediu de gazduire, iar pentru multe websituri, in special cele mici, cu trafic redus, caracteristicile sale de baza precum pluginurile sau panoul de comanda usor de utilizat, pot fi gestionate in toate aceste moduri standard de gazduire web.
Pentru acei utilizatori WordPress care doresc sa utilizeze intregul potential al WordPress, pachetele de gazduire dedicate platformei pot ajuta aceste websituri sa functioneze mai eficient si mai elegant. Deoarece poate oferi mai multa flexibilitate pentru personalizarea si extinderea caracteristicilor WordPress, acest tip de gazduire se poate adresa utilizatorilor cu experienta de dezvoltator WordPress. Cu toate acestea, cu gazduirea WordPress administrata chiar si utilizatorii fara experienta pot beneficia de functionalitatile complete ale WordPress intr-un mediu sigur si flexibil.
Planurile specifice de gazduire web WordPress sunt, de obicei, mai scumpe decat serviciile generale de gazduire web care includ WordPress ca optiune. Insa aceste solutii specifice pot oferi mai mult suport si securitate utilizatorilor care isi doresc sa descopere intreg potentialul WordPress. Pentru utilizatorii de toate nivelurle, atat gazduirea web standard cat si cea optimizata pentru WordPress pot pune la dispozitia oricui, pentru orice tip de website, caracteristicile si functiile celei mai populare platforme de construire a websiturilor din lume.