Gata cu traficul infernal! Se redeschide podul peste Argeș din zona Prundu

Gata cu traficul infernal! Se redeschide podul peste Argeș din zona Prundu


Așteptarea a luat sfârșit! După ce vreme de câteva luni, șoferii care vin în Pitești dinspre Ştefăneşti, Topoloveni și Leordeni au avut nervii întinși la maxim din cauza traficului infernal de la Podul Viilor, astăzi, 21 noiembrie, după ora 12:00, se redeschide podul de peste barajul Prundu, iar drumul Sticlelor va putea fi din nou folosit ca variantă pentru accesul în Pitești.

Reamintim că pe data de 11 iunie, circulația a fost închisă în zona respectivă pentru efectuarea lucrărilor de reparație a podului peste râul Argeş de la barajul Prundu. Din această cauză, în fiecare dimineață din zilele lucrătoare, circulația în zona Podul Viilor a fost ștrangulată, formându-se cozi pe distanțe de câţiva kilometri, la intrarea în Piteşti.

„Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a cuprins în proiectele pentru acest an, reabilitarea podului barajului Prundu – Pitești, cu o valoare de aproximativ 1 750 000 lei (fară tva). Lucrările au fost demarate în luna iunie a acestui an termenul de finalizare fiind 22 decembrie 2018. Până la aceasta dată totul a decurs conform graficului, reparațiile fiind aproape încheiate. Pentru prima dată de la construcția barajului au fost efectuate lucrări majoare pentru readucerea obiectivului în parametrii proiectați. Consolidarea a vizat realizarea unei noi suprastructuri, execuția unei plăci de suprabetonare și o hidroizolație pe întreaga suprafață a
platformei podului dar și lucrări la infrastructura construcției.
Pe perioada execuției, în baza avizului obținut de la Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, circulația pe podul baraj a fost întreruptă. Având în vedere că în ultimii ani acesta a devenit o alternativă pentru intrarea și iesirea din oraș spre zona Ștefănești, Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a luat măsuri pentru urgentarea lucrărilor și reluarea circulației.
Condițiile meteo din aceste zile au fost un factor care a încetinit activitatea constructorului fiind necesar respectarea anumitor timpi tehnologici pentru a se ajunge la parametrii oprimi de rezistență a ultimelor lucrări.
Au fost depuse toate eforturile pentru reluarea circulației cât mai repede, urmând ca ultimele lucrări (asfaltări, trasarea marcajelor, semnalizarea și unele actvitați de vopsitorie) să fie amânate până când starea vremii se va îmbunătăți, dar fără înreruperea traficului.”
, a transmis într-un comunicat de presă Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.