Gărzile de corp pesediste din clanurile Duduianu și Sportivilor - puse cu botul pe labe de DIICOT Pitești

„Sunt forță, forță sunt ăştia...!” Aşa se lăudau membrii a două temute clanuri de interlopi din Capitală, clanul Duduianu și clanul Sportivilor, desconspiraţi săptămâna trecută de către ofițerii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT Pitești pentru plasarea de bani falşi în Argeş. După perioade lungi de filaje și interceptări, oamenii legii au reușit să îi identifice, să îi percheziționeze și să rețină pe cei care fac parte din vestitele grupări obișnuite să împartă legea în București. Unii dintre aceștia au fost văzuți de-a lungul timpului alături de politicieni făcând pe gărzile de corp și încercând să intimideze prin statura impozantă şi braţele umflate de steroizi şi pline de tatuaje. Nu o dată presa i-a prezentat în spatele sau de-a dreapta unor personaje cunoscute din politica autohtonă mai ales atunci când se purtau războaie publice deschise între adversarii politici. Unul dintre aceste personaje a fost călcat de ofițerii de la BCCOA Pitești. Este vorba despre Nicolae Roșca, zis Nicu, cunoscut ca apropiat al mai multor clanuri interlope din Capitală, dar şi gardă de corp pentru politicieni. 

 

 

 

Cumpărau cu bani falşi maşini vândute pe OLX 


Interlopii bucureșteni au intrat în vizorul oamenilor legii încă din 2018. În luna septembrie, un argeșean a ales să își vândă mașina pe o platformă online. Un Renault Megane cu 1.900 de euro. Cumpărătorul a venit în Argeș, la Topoloveni, unde a avut loc și tranzacția, seara, la ora 22.00. Cel care a achitat mașina a fost un anume Cheliosu, personaj care a aderat la mai multe clanuri gen Caran, Duduianu sau Sportivii, de-a lungul timpului. Abia când a ajuns acasă argeşeanul a observat că banii erau falsificați. A fost doar unul dintre cei înşelaţi, pentru că au urmat și alte achiziții de pe OLX tot în județ. Interesați de tranzacții în afara Bucureștiului, pentru a plasa banii falși, interlopii au luat legătura cu mai mulţi piteşteni care vindeau telefoane prin intermediul site-urilor de vânzări şi au venit în Argeş croiţi să achiziţioneze aparatele mobile. Pe fir au intrat însă ofițerii BCCOA Pitești.

 

 


Un apropiat al lui Codrin Ştefănescu - anchetat de procurorii argeşeni


Ioan-Alin Nacu, zis Cheliosu în mediile infracționale, este catalogat de procurorii DIICOT ca fiind un personaj agresiv și periculos. Intrat în atenția anchetatorilor după ce a plasat bani falși la Pitești, Cheliosu a fost interceptat și filat de oamenii legii. Acesta vorbea la telefon cu Nicolae Roșca, zis Nicu, despre banii falși pe care îi denumeau „invitații”. Nicu Roșca este un alt personaj vestit în lumea interlopilor din Capitală, fiind cunoscut ca un aderant la clanul Sportivilor. De altfel,  acesta a și fost percheziționat de ofițerii BCCOA Pitești în cadrul operațiunii conduse de procurorii DIICOT Pitești. Despre Nicu Roșca se cunoaște faptul că era destul de apropiat de anumiți lideri PSD, lăudându-se că este garda de corp a acestora. În ultimii ani, mai mulţi lideri social-democraţi au apărut în public flancaţi de persoane cu o alură dubioasă, despre are ulterior presa centrală a scris că ar fi fost de fapt interlopi din clanurile Duduienilor şi Sportivilor, elementul de legătură fiind de fiecare dată Codrin Ştefănescu. De altfel, există voci care spun că Nicu Roşca ar fi unul dintre oamenii de încredere ai secretarului general al PSD.


Conform datelor din dosar, Nicu Roșca era în relații cu furnizorul banilor falși plângându-se acestuia că „invitațiile au probleme” atunci cât banii falși aveau defecte. Atât Cheliosu, cât și Nicu Roșca primeau banii falși și ulterior îi plasau pe piață. Nicu Roșca le aducea la cunoștință membrilor rețelei când primea bancnotele contrafăcute susținând că are „brânză proaspătă, cash la 25”. Conform procurorilor DIICOT, pe piața neagră bancnotele falsificate se achiziționează cu 25 euro o hârtie de 100 de euro. 

Nicu: Bă, ia fii atent. Lasă asta. M-a sunat, am fost aseară la o discuție. Tu îl știi pe Neghina ăla?
Amic: Neghina? Am auzit de el, da nu îl știu...
Nicu: Așa... în fine, e unu Neghina. Are brânză proaspătă... cash...la 25.
Amic: Da... Hm... Nu, n-am ce să fac.
Nicu: Lasă că vorbim mâine. Că-mi dă mie fără probleme...

 

 

 

Ancheta vizează sursa banilor


Identificarea sursei banilor falși reprezintă însă miza întregii anchete a DIICOT Pitești. Conform anchetatorilor, rețeaua este bazată pe un cerc închis bazat pe încredere între membri. Alin Nacu zis Cheliosu este în prezent reținut la Pitești, iar soția sa este arestată la domiciliu având un copil de șase luni în grijă. Nicu Roșca a scăpat deocamdată numai cu perchezițiile ofițerilor BCCOA Pitești. 

Sursa: saptamanalul ancheta