Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer - Cumpăna

Ieri, reprezentanții  Primăriei Pitești, delegați de primarul Cristian Gentea (viceprimarii Mihai Mihăilescu și Gelu Tofan, consilierul primarului pe probleme tehnice, Cristi Dumitru, și directorul Direcției Tehnice, Iulian Chiriță) s-au întâlnit cu reprezentanții  Consiliului Județean Arges și constructorul AMPCANTIERI pentru o primă evaluare a modului în care se va desfășura, pe spațiul municipalității, organizarea de șantier pentru lucrarea de restaurare. 


Întâlnirea a avut drept scop luarea la cunoștință a solicitărilor primăriei privind protejarea zonei reabilitate din Piața Primăriei. Este vorba despre spațiul din vecinătatea Galeriei, circa 2 m de jur împrejurul clădirii.


Proprietarul și constructorul s-au angajat să înceapă cu lucrurile exterioare, așa încât, deși implementarea proiectului european are o durată de 3 ani, zona de lângă piața publică să fie readusă la starea inițială pe cheltuiala beneficiarului, anul acesta! 


Reamintim că acest proiect este unul finanțat din bani europeni: Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer - Cumpăna" - consolidarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural, iar Beneficiarul este reprezentat de UAT JUDEȚUL ARGEȘ în parteneriat cu MINISTERUL CULTURII ȘI IDENTITĂȚII NAȚIONALE.