Gala Sportului Școlar Argeșean – eveniment dedicat profesorilor de educație fizică și sport!

O idee frumoasă s-a materializat într-un eveniment de excepţie: prima ediţie a Galei Sportului Şcolar Argeşean. Într-un cadru fastuos, asigurat de sala Ballroom a hotelului Ramada Piteşti, pe 3 decembrie, s-au reunit dascălii de sport din mediul preuniversitar şi universitar ce au răspuns invitaţiei organizatorilor, respectiv Departamentul de Educaţie Fizică şi Sport din Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, ce a avut alături parteneri pasionaţi de sport, restaurantul Casa Argeşeană şi magazinul online Sportino.ro.

Reuşita evenimentului a fost rezultatul muncii unor profesori sufletişti şi ambiţioşi, şi nu putem să nu remarcăm faptul că unul dintre cei mai importanți organizatori ai acestei gale a fost profesorul Cătălin Otobîcu, care este şi manager al restaurantului Casa Argeșeană, fiind unul dintre puținii manageri de restaurante care se mândresc și cu un alt statut. Este atât de dedicat profesiei sale şi muncii alături de elevii săi, pe care îi conduce în competiţii de profil, încât nu a renunţat niciodată la calitatea de dascăl pentru a rămâne doar om de afaceri. 


Gala a fost moderată de inspectorul de specialitate Liliana Stănică, inspector management Simona Teodorescu şi inspectorul general Dumitru Tudosoiu, la rândul său profesor de sport, care, cu şarm şi tact, au reuşit să captiveze sala şi să inducă o stare de bine.


Fiind o Gală a Sportului Şcolar, au fost decernate şi distincţii de recunoaştere a meritelor din activitatea didactică. Au fost premiaţi profesorii din învăţământul preuniversitar care au înregistrat rezultate deosebite în competiţiile şcolare şi au îmbogăţit salba de medalii a ISJ Argeş, la competiţiile ONSS, fazele Finale. Organizatorii au ținut, totodată, să-i premieze pe „seniorii” din domeniu, cadre didactice universitare de specialitate, manageri de structuri sportive școlare, personalități pentru întreaga activitate didactică și pentru contribuția la promovarea sportului în județul Argeș. Această Gală a Sportului Şcolar şi-a dorit să transmită că sportul înseamnă sănătate, fizică şi mentală, și că performanța presupune întotdeauna efort și multă dăruire! Să sperăm că evenimentul va merge mai departe şi va deveni unul anual.