Gabriela Zoană:”Trebuie să aibă prioritate competența și anduranța, nu sexul managerului”

Gabriela Zoană:”Trebuie să aibă prioritate competența, pregătirea profesională, inteligența emoțională și anduranța, nu sexul managerului”

 


Cariera sa politică şi profesională stau mărturie faptului că este un lider. Mereu neobosită, pune pasiune în toate acţiunile pe care le întreprinde şi, de cele mai multe ori, ştie doar când începe ziua de muncă, nu şi când se termină. Avocat de profesie, Gabriela Zoană este director general adjunct al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. În paralel, desfăşoară şi o activitate ce îi este foarte dragă, aceea de lector universitar doctor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Drept, Universitatea Piteşti, unde coordonează cursuri de criminalistică şi drept penal. A ajuns să promoveze România la nivel european, din postura de europarlamentar, timp de un an şi jumătate, perioadă în care s-a remarcat pentru activitatea sa din Comisia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, ca vicepreşedinte. A fost singurul europarlamentar român membru în 4 comisii ale Parlamentului European. Împlinirile sale vin şi în plan personal, fiind mama unei adolescente minunate, care a îmbrăţişat actoria, iar la doar 16 ani este în distribuţia mai multor piese şi apare pe scena Teatrului Naţional.


Întrebată care sunt avantajele unei femei atunci când se pune problema preluării unor funcţii manageriale, aceasta a răspuns că, dacă dorim egalitate cu bărbații, ca femei, indiferent de domeniul de activitate, nu ar trebui să punem problema așa. „Lupt pentru cauza femeilor, am fost singurul europarlamentar român membru al Comisiei FEMM, care promovează, între altele, egalitatea de șanse și care luptă împotriva discriminării legate de sex, și tocmai de aceea vă spun că problema trebuie privită un pic altfel. Există manageri foarte buni, femei, la fel cum există manageri foarte buni, bărbați. Ceea ce trebuie să aibă prioritate este competența, pregătirea profesională, inteligența emoțională și anduranța, nu sexul managerului. Poate femeile sunt mai meticuloase sau au o disponibilitate mai mare către dialog, iar în ultimii 10-20 de ani doamnele au demonstrat spirit de competiție, dar și abilitatea de a conduce extrem de eficient echipe mari de oameni sau capacitatea de a se concentra pe mai multe paliere de management în același timp, la fel de eficient.”, a explicat Gabriela Zoană. 


Ca model de personalitate feminină, aceasta a nominalizat-o pe Jacqueline Kennedy.

„Mi-a plăcut întotdeauna, pentru modul în care i-a fost alături celui care este poate cel mai regretat președinte american, dar și pentru modul demn în care a trecut peste acel tragic eveniment și a continuat să fie o femeie demnă, puternică, o adevărată fostă primă doamnă a Statelor Unite. În opinia mea, Jackie Kennedy este, prin tot ceea ce a însemnat ea pentru poporul american și pentru lumea întreagă, un simbol al puterii pe care o are femeia în societate, prin decența și feminitatea ei.”, a argumentat Gabriela Zoană.