Fundaţia Groupe Renault România la debut: acţiuni de împădurire cu impact naţional

În această lună, Grupul Renault România a lansat fundația cu același nume (Fundația Groupe Renault România) într-un frumos eveniment organizat chiar în mijlocul naturii, la Gradina Botanică din Bucureşti. 
La evenimentul de lansare au luat parte Antoine Doucerain, director general Groupe Renault România, Oliver Faust, director Responsabilitate Socială Corporativa Groupe Renault, Cornel Brezuică, preşedinte Asociaţia Fondului de Mediu, Mihai Enescu, din partea asociaţiei ”Plantăm fapte bune în România”,  Paulina Anastasiu, director Grădina Botanică, dar şi angajaţi.  Totodată, în cadrul lansării a fost anunţat şi Consiliul director al Fundaţiei.
Invitații au participat la un atelier de realizare butaşi de plante şi îngrijirea florilor de interior, sustinut de Eugenia Niţă, inginer horticultor al Grădinii Botanice. Apoi au vizitat colţul verde al Fundaţiei Groupe Renault Romania,  unde compania a donat arbuşti din specii rare. 


Fundaţia Groupe Renault România va activa în viitor sub două domenii, denumite ”Mobilizarea pentru o lume mai bună” şi ”Accesul la artă şi cultură”. Acest proiect are ca obiectiv consolidarea angajamentului companiei și susținerea societății prin cele două domenii. Vorbim despre ”Mobilizare”, având ca teme: Incluziunea prin Educaţie, Diversitate, Întreprinderi sociale şi Mobilitatea sustenabilă prin Protecţia mediului şi Siguranţa rutieră. De asemenea, vorbim despre ”Accesul la artă și cultură” prin intermediul Artei cinematografice, Artei contemporane şi Culturii franceze.

”Groupe Renault Romania priveşte spre viitor, spre generaţiile viitoare care vor accentua semnalul schimbărilor, oricare ar fi domeniul de activitate. Dacă astăzi, cu acest prilej,  am ales să vă conectam la mediul înconjurător, la problematica acestuia, în viitor vă vom detalia proiecte care ţin şi de celelalte preocupări ale noastre prin prisma direcțiilor strategice de responsabilitate socială. Până la sfârşitul anului 2019, alături de partenerii noştri de la “Plantăm fapte bune”, vom planta 30 000 de copaci la nivel național, inclusiv în Argeş şi Dâmboviţa. Am corelat acest volum, nu întâmplător. Anul trecut, graţie programului REMAT, au fost vândute 30 000 de vehicule noi. Acestui demers i se adaugă trei mari iniţiative de voluntariat intern, la Bucureşti, Mioveni şi Titu”, a declarat Antoine Doucerain, preşedinte director general Dacia şi director general Groupe Renault România. 

 

Alături de asociaţia „Plantăm fapte bune în România”, Grupul Renault România va derula acțiuni de împădurire: plantarea unor copaci pe terenuri cu probleme din afara localităților sau pe terenuri din interiorul orașelor unde este necesară prezența a cel puțin unui arbore. Aceste acțiuni au ca termen finalul anului 2019.


Groupe Renault România 
Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut 3,76 milioane de vehicule în 2017. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Groupe Renault este singura companie din România care integrează toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2016 Groupe Renault România a depășit 5 miliarde de euro cifră de afaceri. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei 17.700 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.