Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia, lansează bursele de educație Constantin Stroe


Începând de anul acesta, Fundația lansează programul educațional de Burse Constantin Stroe, centrat pe performanță și incluziune socială. Programul poartă numele celui care a contribuit la destinul industriei auto din România, în jurul mărcii și uzinelor Dacia.

Prin intermediul Burselor de performanță, Fundația își propune să identifice 10 elevi și studenți din anii terminali care au rezultate foarte bune, s-au evidențiat prin proiecte extrașcolare și de voluntariat, sunt pasionați de domeniul actual de studiu și vor să contribuie în viitor la schimbarea societății. Acest tip de burse vizează un profil de învățământ real (ex. automatică și calculatoare, robotică, informatică, cibernetică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicații, tehnologia informației, inteligență artificială).

Bursele sociale se adresează elevilor din învățământul primar și gimnazial care provin din medii și zone rurale sau urbane defavorizate, din Argeș și Dâmbovița. Contextul crizei sanitare a condus la dezechilibre majore în ceea ce privește accesul copiilor la cursurile școlare. 50 de astfel de burse vor acoperi suportul pedagogic necesar reluării școlii.

„În clasă sau acasă, la școală, la liceu, la universitate vorbim și despre performanță. În sport, e doar despre performanță. În mediul nostru de business, în fiecare mașină Dacia produsă în România se reflectă rezultatul performanței echipelor noastre. În fiecare copil care se dezvoltă în societatea noastră există potențial de învingător, atunci când pasiunea se conjugă cu un vis în care crede. Bursele Constantin Stroe readuc în memorie contribuția remarcabilă a unui fost coleg care a reușit în toate etapele sale profesionale și a cărui viață s-a confundat cu industria auto a României, cu marca și uzina Dacia. Constantin Stroe poate servi drept sursă de inspirație noilor generații care vor să performeze într-un domeniu al viitorului, a declarat Mihai Bordeanu, președinte director general Dacia.

Bursele se derulează prin intermediul Fundației și pot fi susținute de către angajați ai Grupului Renault în România și de orice persoană care crede în performanță prin educație. Aceștia pot alege să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit și/sau pensie completând formularul 230[1] (poate fi descărcat de aici). Termenul limită pentru depunerea formularelor este 25 mai.

 

Calendarul ediției 2021 – 2022

10 burse de Performanță (5 elevi din învățământul liceal și 5 studenți)

1 iulie – 1 august – Înscrierea candidaților eligibili (secțiune dedicată, disponibilă în curând pe site)

25 august – 10 septembrie – Analiza candidaturilor de către un juriu format din reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, Fundației și Grupului Renault

15 – 20 septembrie - Publicarea listei cu cei 20 de finaliști

25 septembrie – 10 octombrie - Interviuri cu cei 20 de finaliști și selectarea celor 10 beneficiari ai Burselor de Performanță

50 de burse Sociale

Elevii care corespund criteriilor de eligibilitate vor fi selectați prin intermediul instituțiilor de învățământ și inspectoratelor județene.