Fum intr-un salon cu pacienti COVID, la Sectia de Boli Infecțioase a Spitalului Judetean Pitesti | Sursa Ta

Panică în această dimineața, la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, după ce într-unul dintre saloanele în care erau tratați pacienți cu COVID-19 s-a semnalat miros de fum.

Mirosul de fum a apărut într-un salon din Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, astăzi, în jurul orei 04.30.

Primii care au intervenit au fost cadrele medicale.

"În această dimineață, în Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a avut loc un incident, care, datorită personalului medical, nu s-a soldat cu victime, dar nici cu pagube materiale. 

În jurul orei 4: 30, într-unul din saloanele în care sunt tratați pacienți diagnosticați cu noul coronavirus a fost semnalat miros de fum. Cadrele medicale au acționat imediat. Prelungitorul care alimenta cu electricitate un concentrator de oxigen a fost scos din priză și, astfel, evitată producerea un incendiu. La fața locului au fost chemați reprezentanții Inspectotarului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș care au constatat că nu sunt probleme. De asemenea, echipa care asigură continuu mentenanța a  stabilit că prizele de oxigen sunt funcționale, singura defecțiune fiind la acel prelungitor care a fost înlocuit.

Menționăm că cele două persoane internate în respectivul salon au fost mutate imediat, fără ca starea de sănătate să le fie afectată de acest incident", se arată într-o informare a spitalului.

 

"În jurul orei 4.30, într-unul din saloanele în care sunt tratați pacienți diagnosticați cu noul coronavirus a fost semnalat miros de fum. Cadrele medicale au acționat imediat. Prelungitorul care alimenta cu electricitate un concentrator de oxigen a fost scos din priză și, astfel, evitată producerea un incendiu", a spus Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului.

Au fost chemați la fața locului reprezentanții ISU Argeș, care au constatat că nu mai sunt probleme.

Totodată, echipa care asigură continuu mentenanța a stabilit că prizele de oxigen sunt funcționale, singura defecțiune fiind la acel prelungitor care a fost înlocuit.

Cele două persoane internate în salon au fost mutate imediat, fără ca starea de sănătate să le fie afectată de acest incident.