„Frizerul de câini” și „Dovlatov”- filmele acestui weekend la Cinematograful București

Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, ora 18.00, Cinematograful „București” vă invită la filmul „Dogman” („Frizerul de câini”), în regia lui Matteo Garrone, film ce intră în cinematografele din țară la 25 ianuarie. „Dogman” a câștigat trei premii în cadrul Galei Premiilor Academiei Europene de Film de la Sevilla, fiind prezentat în premieră mondială la Festivalul de la Cannes, unde a primit Premiul pentru Cea mai bună interpretare masculină și Premiul „Palme Dog” pentru cel mai bun ansamblu canin.
Filmul spune povestea lui Marcello, interpretat de Marcello Fonte, un simpatic și caraghios frizer de patrupede, care își completează veniturile de la salonul canin la care lucrează vânzând și droguri! Când Simoncino, client fidel de al lui Marcello și fost boxer, e eliberat din pușcarie, cartierul ia foc – iar Marcello se vede nevoit să îi sară în ajutor. Gândind că poate ține bestia în frâu, Marcello se alătură violentului său tovarăș cu devotamentul unui câine credincios care își urmează orbește stapânul. Hotărât să-și ia revanșa după ani îndelungi de umilințe și frustrări, Marcello își face un plan de răzbunare care îl ia până și pe el prin surprindere.
Prețul unui bilet la „Frizerul de câini” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 27 ianuarie 2019, de la ora 18.00, va fi proiectat filmul „Dovlatov”. Regia este semnată de Aleksey German, în rolurile principale fiind actorii Milan Maric, Danila Kozlovsky, Helena Sujecka și Artur Beschastny. Filmul „Dovlatov” urmărește șase zile din viața renumitului scriitor înzestrat cu un simț al umorului ușor satiric, Serghei Dovlatov, a cărui viziune depășea constrângerile Rusiei Sovietice din anii '70. Împreună cu poetul și prietenul său, Iosif Brodsky, Dovlatov a luptat pentru menținerea talentului și integrității sale, fiind martor în același timp la suprimarea celorlalți colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care vor scăpa ulterior odată cu emigrarea în New York, lăsând în urmă tot ce au construit.
Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.