FRF caută gameri pentru Echipa Naţională!

Federaţia Română de Fotbal caută jucători pentru Echipa Naţională! Nu cea care joacă pe gazon, ci în marile competiţii virtuale. Deocamdată, vor fi aleşi primii patru jucători, iar întreaga echipă ar putea fi gata până în 2019. Reprezentanţii federaţiei nu exclud ca, în viitor, gamerii naţionalei să aibă cărţi de muncă şi salarii.

Şi la noi, conceptul poate deveni mult mai serios. Cei 11 jucători ar putea fi aleşi până în 2019, promit reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal. Nu este exclusă nici varianta conform căreia, în viitor, gamerii naţionalei ar putea face bani frumoşi din fotbalul virtual.  ANDREI CIZMARU, FRF: E clar că vom avea nevoie de un selecţioner, care să se ocupe de echipă, vom avea nevoie de jucători şi de resurse ca să fim cât mai performanţi.

Industria de gaming a cunoscut o dezvoltare fabuloasă, în ultimii ani, la noi în ţară. Dezvoltatorii de jocuri video din România au generat anul trecut afaceri de 156 mil.dolari, în creştere de 12%. În 2017, în România, industria jocurilor video a cunoscut o creştere de 11%. Şi a generat afaceri de 156 de milioane de dolari. 

Sursa: observator.tv