Fraudă la compania LEONI - prejudiciul este de 40 mil. euro

Compania germană producătoare de sisteme de cablare Leoni a fost obiectul unei fraude care a costat furnizorul auto circa 40 de milioane de euro.

Fondată în 1917, Leoni este lider global în furnizarea de sisteme de cablare și tehnologie de cablu, cu peste 75.000 de angajați în 32 de țări. Printre clienții Leoni se află Volkswagen, Siemens și Deutsche Telekom.

Oficialii Leoni au anunţat că autorii fraudei descoperite pe 12 august au folosit documente şi identităţi false pentru a canaliza fondurile companiei către conturile proprii. Nu au fost afectate sistemele informatice şi nici securitatea datelor din serverele firmei. Autorităţile au fost deja sesizate şi investighează frauda.

 "Impactul prejudiciului asupra profitului estimat la nivelul anului 2016 nu poate fi evaluat în prezent", au spus reprezentanții Leoni, care au adăugat că lichiditățile companiei nu au fost afectate în mod semnificativ, iar indicatorii de performanță evoluează în linie cu estimările inițiale. Acțiunile Leoni s-au depreciat cu 7,7% în urma anunțului, la 32,84 euro/unitate.

Compania se află pe poziţia 68 în clasamentul celor mai puternici furnizori auto, Leoni fiind prezentă şi în România unde deţine trei fabrici– la Arad, Bistriţa şi Piteşti – şi are peste 12.000 de angajaţi.