Fratele fotbalistului Cristi Tănase - acuzat de ESCROCHERIE SENTIMENTALĂ!

Cu profilul Bunrau00 şi dezbrăcat în pielea goală, Ionuţ Tănase agăţa femei pe site-ul Plăcere.ro. Cea care l-a reclamat acuză că a sedus-o şi a determinat-o că facă două credite în bancă, aburind-o că vor deschide împreună o afacere pentru sportivi.

Între propuneri de sex în trei şi proiecte de business fanteziste, fratele lui Tănase a convins-o pe fată să intre în datorii mai mari decât poate plăti din salariu, promiţându-i că va achita ratele de pe cardul fotbalistului argeşean care în prezent joacă la o echipă din afara graniţelor. Tânăra a depus mai multe plângeri penale la poliţie, în vreme ce Ionuţ Tănase se declară lovit de o amnezie temporară, explicând că nu-şi poate aminti detaliile poveştii, la câte femei a avut el în ultimele şase luni.

Săptămâna trecută, pe adresa de e-mail a redacției a sosit mesajul disperat al unei femei, H.V., din București, care pretinde că a fost victima unei escrocherii sentimentale care a băgat-o practic în faliment. Concret, aceasta susţine că Ionuț Tănase, fratele fostului stelist, fotbalistul piteștean Cristian Tănase (cunoscut în peisajul monden sub porecla de Dodel), a făcut-o să se îndrăgostească de el şi ar fi tapat-o de 20.000 de euro.

„V-aș ruga să nu vă lăsați păcăliți de aparențe (așa cum i-a picat în plasă poliţista de la Secția 14,  pe care a lăsat-o „udă” și m-a făcut pe mine vinovată de ce mi s-a întâmplat... asta o să vă spun ulterior) - îşi începe bucureşteanca povestea al cărei protagonist este fratele fotbalistului Cristi Tănase.

„Omul arată impecabil pe dinafară, plesnește de zâmbet, bunătate și imagine serioasă; în ciuda acestui fapt, însă, nu reiese de nicăieri, nici măcar din baza de date a poliției, ce ocupație sau afaceri are (la Poliție apare ca șomer), dar caracterul lui ascuns e al narcisistului cronic (e un fapt pe care l-am simțit pe pielea mea, nu e o impresie de ignorantă). Mi-a luat luni de zile să mă hotărăsc să dau presei subiectul ăsta, însă am nevoie de orice fel de ajutor ca să-mi duc la capăt ancheta proprie, ca să-mi fac dreptate și, poate, ca să reușesc să-l opresc pe individ din a prosti și alte femei naive (Poliția încă cercetează și nu vor să-mi spună nimic, deși m-am arătat foarte cooperantă și m-am zbătut să fac rost de orice dovadă palpabilă, inclusiv m-am oferit voluntar în anchetă).

Femeia povesteşte că, în luna octombrie a anului 2016, l-a cunoscut pe Ionuț Tănase, pe un site de dating – Placere.ro, portal dedicat persoanelor care caută chiar ceea ce spune şi numele său. Aici, cu profilul Bunrau00, playboyul Ionuţ Tănase şi-a postat o poză în care apare complet nud. Se pare că a reuşit să o impresioneze pe bucureşteancă, după o perioadă în care s-au conversat pe telefon și prin mesaje, cei doi alegând să se întâlnească și să înceapă o relație. H.V, proaspăt despărțită de un bărbat cu care fusese 16 ani, era dornică să-și refacă viața, iar junele Tănase părea să fie bărbatul la care visa.

Fratele lui Dodel i-ar fi spus că și-a pierdut actele și din acest motiv, nu ar avea cum să facă el creditul

Din spusele femeii, după nici măcar o lună de relație, tânărul i-a propus un business în care să fie asociați, mai exact o afacere cu o sală de sport în Capitală. Tot ceea ce-i împiedica era lipsa banilor, moment în care ar fi fost adusă în discuție posibilitatea accesării unui credit. Bucureşteanca susţine că fratele lui Dodel i-ar fi spus că și-a pierdut actele și din acest motiv, nu ar avea cum să facă el creditul, propunându-i în schimb să facă ea rost de bani prin împrumut bancar.

Femeia povesteşte că Tănase ar fi asigurat-o că, în doar câteva luni, vor câștiga suficient cât să acopere datoriile, dar și că, în caz că apare vreo problemă, va lua el bani de pe cardul fratelui său, în prezent fotbalist la o echipă din Turcia. Îndrăgostită până peste cap, bucureşteanca s-a gândit că tânărul, provenit dintr-o familie cunoscută, nu ar avea cum să o păcălească.

Angajată la o mare companie din București și având venituri stabile, femeia povestește că a accesat două credite în valoare de aproximativ 20.000 de euro, bani  pe care susţine că i-ar fi dat iubitului Ionuţ Tănase pentru a pune pe picioare aşa-zisa afacere.

Mai mult decât atât, fata spune că, pe lângă zecile de mii de euro, i-a mai făcut cadou şi un telefon de 4.000 lei, cumpărat în rate, deoarece tânărul se plângea că telefonul lui este pe ducă și nu are bani să-și cumpere altul. Aşa a ajuns bucureşteanca să rămână practic fără niciun ban din salariul de 3.500 lei, în condiţiile în care ratele plus chiria de 1.000 lei pe care o plăteşte pentru locuința în care stă îi mănâncă toate veniturile.

După cum reiese din înregistrările și mesajele de pe WhatsApp pe care tânăra ni le-a trimis ca dovadă a afirmaţiilor sale, cei doi purtau discuții legate de bani, credite și afacere, Ionuț Tănase plângându-se tot timpul că nu-i ies treburile, că nu-și recuperează actele sau că îi este imposibil să contracteze personal un credit.

„Ce să merg, iubita mea... Acum mă duc la ăla să-mi arate ce fel de blaturi pune pentru dulăpioare, pentru draci... Lasă-mă, că sunt terminat, nu-mi răspunde frati-miu ăsta și m-a luat capul... că mă fac de râs la oamenii ăștia, mă fac de râs la tine, tre’ să plătești ăia. Deci sunt disperat, m-a sunat de la ambasadă, de la ambasadă mi-a zis că e confidențial. Numai dacă au găsit actele, în momentul când vin ele în țară. Când vin în România actele, atunci mă anunță. Ambasada asta de aici mă anunță pe mine. Până nu ajunge geanta cu actele ca să vadă cei de aici, nu pot să-mi spună dacă e a mea sau nu e a mea... că e confidențial. Mă doare capul, sunt prins vai de capul meu... sunt prins vai de p... mea, nu știu cum s-o mai întorc. Cred că o să mă duc să las ceasul ala... am un ceas... să-l las la amanet. Nu știu ce să fac, jur. Când a zis că-ți bagă banii aia? Nu știu cum să mai fac, m-am blocat psihic...” - reiese dintr-o înregistrare trimisă de H.V.

Pe la sfârșitul lui ianuarie 2017, după 3-4 luni de relație, femeia povestește că a început să devină suspicioasă, din cauză că Tănase era tot mai distant, invoca fel de fel de probleme, evitând din ce în ce mai des să se întâlnească cu ea.

„Se arăta bolvav, ocupat, evita să mai vorbească cu mine, îmi scria rar pe WhatsApp. Ba că are probleme, ba că mașina i s-a stricat etc... Părea că este un om serios, îmi spunea că mă iubește și își dorește relația cu mine. Mi-a propus să facem o afacere împreună. Ceva cu o sală de antrenament pentru sportivi. Îmi spunea că are totul pregătit, că are listele făcute, că are costumele luate și trebuie să-i vină echipamentele pentru băi și scaunele. Mi-a zis că dacă o să fie probleme cu ratele o să-mi dea banii de la fratele lui. Cel târziu în primăvară spunea că achităm tot. Era așa de nonșalant, îmi zicea să nu-mi mai fac atâtea gânduri, să am încredere în el.”

Înglodată în datorii, tânăra l-a reclamat pe amorezul piteştean la Poliţie

Tânăra se plânge că a ajuns într-o situație disperată după ce Tănase ar fi dispărut de tot din viaţa ei, lăsând-o îngropată în datorii și într-o profundă stare de depresie. După două luni de tentative eşuate de a da de fostul său amorez şi de a-şi recupera banii, H.V. a decis, în luna martie a acestui an, să apeleze la poliție.

După cum reiese din documentele pe care ni le-a trimis, cea care îl acuză pe fratele lui Dodel de escrocherie sentimentală a depus două plângeri pentru înșelăciune, la secția 10 a Poliției București – înregistrate în 7.03.2017, respectiv 24.03.2017 -, precum și o plângere la secția 14 din București, pentru telefonul pe care i l-a achiziționat lui Tănase.

Ca urmare a sesizărilor făcute, aceasta a primit, în aprilie, o înștiințare, de la Secția 14 a Poliției București, prin care era informată că s-a deschis un dosar penal - nr. 2470499/2017- efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz de încredere. Contactat de redactorii „Ancheta”, poliţistul de la secția 10 din Capitală care se ocupă de caz a preferat să nu comenteze pe marginea speţei.

Cum l-a forţat regimul Boc pe fratele lui Dodel să se dezbrace... complet de uniforma de pompier

Dorind să aflăm şi varianta „acuzatului”, am luat legătura şi cu  Ionuț Tănase. Acesta nu a negat că o cunoaște pe H.V., însă a infirmat existenţa unei relaţii cu aceasta, pe motiv că ar fi prea bătrână pentru el, dar şi că ar fi luat cei 20.000 de euro împrumutaţi de femeie de la bancă. Mai mult, fratele fotbalistului Dodel s-a declarat brusc lovit de amnezie, susţinând că, la câte femei a avut el în cele şase luni de când nu a mai văzut-o, nu mai știe nici măcar cum arată aceasta și că nu-și aduce aminte dacă ea i-a facut cadou vreun telefon sau nu.

Pe de altă parte, înregistrările audio şi mesajele de pe WhatsApp pe care ni le-a trimis bucureşteanca nu par să lase loc de îndoieli cu privire la existenţa unei relaţii extrem de apropiate între cei doi, discuţiile cu conotaţii sexuale fiind prea fierbinţi pentru a putea fi redate în paginile unei publicaţii de larg consum.

Dincolo de mesajele în care tânărul îi explica iubitei ce şi-ar dori să-i facă sau îi propunea partide de sex în trei cu prietene de-ale ei, Ionuţ Tănase se arată în corespondenţa respectivă ca fiind un personaj extrem de agitat şi veşnic preocupat, deşi nimeni nu poate spune cu precizie cu ce anume se ocupă fratele fotbalistul, ultimul  său loc de muncă cunoscut fiind cel de pompier la ISU Argeş, de unde a plecat însă printre primii în perioada concedierilor, masive şi necruţătoare pentru viitorul strălucit al acestui tânăr, făcute de tandemul Băsescu-Boc.