FOTO! Recital extraordinar de ziua lui Eminescu

Una dintre cele mai mari sărbători româneşti, Ziua Culturii Naţionale, a fost marcată la Teatrul ”Alexandru Davila”, în cadrul unui eveniment de excepție - recitalul extraordinar ”Mihai Eminescu - om, geniu și poet divin”.

CITEȘTE ȘI ... Cea mai bună studentă româncă din Europa este o piteşteancă


Astfel, duminică, 15 ianuarie, începând cu ora 19.30, iubitorii de cultură și de poezie eminesciană au fost așteptați la un spectacol dedicat Luceafărului culturii românești, oferit de doi artiști de marcă - actorul Dorel Vișan și flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.
„Eminescu este atât de plin de simboluri, de mesaje, de metafore, încât e foarte greu să le pătrunzi. E ca şi cum ai sta de vorbă cu un om căruia nu-i cunoşti bine limba şi până te gândeşti ce a spus, mai pierzi cinci cuvinte. Aşa este şi cu Eminescu. De aceea, un recital de Eminescu este greu de dus, şi de cel care-l face, şi de cei care-l ascultă“, a declarat actorul Dorel Vişan.
Spectatorii au putut auzi muzică și recitări din poeziile emineșciene, regăsindu-se şi lucrări de Doina Rotaru, Horaţiu Rădulescu, Theodor Grigoriu, Violeta Dinescu, Ion Bogdan Ştefănescu.