(foto) ”Piața Primăriei” - gata după 2 ani! Piteștenii au liber pe platou

În acest moment are loc recepția lucrării „Piața Primăriei”, un proiect care a fost început în mandatul  fostului primar, Cornel Ionică, și finalizat în mandatul actualului primar, Cristian Gentea. Lucrările au început efectiv la sfârșitul lunii februarie 2020, după alte două termene anterioare care nu s-au respectat. Pe 20 februarie, anul acesta, piața trebuia să fie gata, dar recepția lucrărilor a fost amânată.

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Incendiu la o casă din Poienarii de Argeș! O femeie a făcut atac de panică!

După doi ani de lucrări intense, astăzi, piteștenii au în sfârșit liber să testeze noua piață. De la ora 12:00, gardurile de protecție ale șantierului vor fi demontate, publicul având acces pe întreg platoul.

CITEȘTE ȘI  ... Două mașini s-au tamponat la Lunca Corbului! Un bărbat și o femeie au avut nevoie de îngrijiri

Primarul Cristian Gentea a menționat că mai sunt de făcut câteva retușuri, iar ecranul va fi funcțional începând de săptămâna viitoare.

”Deși la început am zis că nu îmi place, acum sunt de altă părere. Ce mă nemulțumește este legătura cu restul străzii...
Mai sunt mici reglaje de făcut la spoturi, iar ecranul va funcționa de săptămâna viitoare. De asemenea, vom așeza niște jardiniere foarte mari în piață pentru a îmbogăți spațiul verde.”

 

CITEȘTE ȘI ... Italia și alte 8 țări suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

Toaleta publică - o facilitate în centrul municipiului

Toaleta publică, finalizată din 20 februarie, este dotată cu elemente sanitare din inox pentru a rezista utilizărilor intense şi tentativelor de distrugere. De asemenea, toaleta are şi lift de acces pentru persoanele cu handicap locomotor. 

 

CITEȘTE ȘI ... Argeșeni reținuți pentru violență în familie! Unul și-a lovit soția iar altul fata


Granitul a fost adus din China şi din India, singurele cariere unde se găseau culorile cerute în proiect


Valentin Grigorescu, reprezentantul firmei Tehno Fluid care a executat lucrarea, declara la începutul anului că bucăţile de granit folosite la pavare sunt suficient de groase pentru a nu se mai rupe, aşa cum s-a înâmplat anterior. Noile placi au 6 cm, nu 2 cm cum erau cele anterioare, și sunt importate din India (variata roșie) şi două culori din China.