FOTO. CEA MAI MARE SIMULARE ÎN CAZ DE SEISM DIN ROMÂNIA! ZIUA A DOUA!

FOTO. CEA MAI MARE SIMULARE ÎN CAZ DE SEISM DIN ROMÂNIA! ZIUA A DOUA! Exerciţiul Seism 2016 a ajuns în a doua zi.

Exerciţiul Seism 2016 a ajuns în a doua zi, scenariul propus de autorităţi modificându-se de la o oră la alta. Tot miercuri, în jurul prânzului, vor fi făcute publice şi rezultatele exerciţiului care a mobilizat mii de jandarmi, medici şi pompieri din toată ţara.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în urmă cu câteva minute s-a introdus în scenariul exerciţiului o nouă replică a cutremurului, cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter, primele efecte fiind sesizate în zonele Rahova, Mall Vitan şi Dămăroaia.

Potrivit sursei citate, în zona Mall Vitan au fost avariate şase blocuri de locuinţe, iar în cartierul Colentina – zona Fundeni au fost înregistrate 5 imobile avariate în diferite stadii. În aceste zone se estimează un număr de aproximativ 300 de persoane rănite, 80 decedate şi 300 sinistrate. „Totodată, o altă zonă afectată din Bucureşti este Dămăroaia, unde s-au identificat 15 clădiri avariate, blocuri de locuinţe şi locuinţe individuale. În această zonă se estimează un număr de 150 de răniţi, 50 decedaţi şi aproximativ 400 de persoane sinistrate. Echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă sunt prezente în zonele afectate, principala lor misiune fiind salvarea persoanelor şi acordarea primului ajutor calificat”, arată MAI.

Una dintre cele mai ample acţiuni de simulare de cutremur a avut loc marţi în România, după ce Italia a fost lovită de mai multe seisme majore în ultimele luni. Încă de la primele ore ale dimineţii, autorităţile române au dat startul unui exerciţiu fără precedent, care practic a testat conceptul de intervenţie după incendiul de la Colectiv, dar şi timpii de răspuns în cazul unei situaţii de urgenţă.  Mii de oameni au fost implicati în această operaţiune despre care cu o seară înainte nu ştiau decât trei persoane, respectiv preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache. Exerciţiul a simulat un seism de peste 7 pe scara Richter care a avut loc în Vrancea la ora 8.04 cele mai afectate oraşe fiind Bucureşti şi Iaşi. Potrivit scenariului bilanţul cutremurului a fost unul înfricoşător: în Capitală s-au înregistrat sute de morţi, peste 3.200 de răniţi şi 1.500 de persoane rămase fără acoperiş deasupra capului. Aici cele mai afectate zone au fost, potrivit scenariului Centrul Vechi, Băneasa şi Republica.

sursa: adevărul.ro

CITEȘTE MAI MULTE DETALII AICI!